01 August 2010

warkah buatmu , ZULKHAIRIL AZMI BIN MD BUKHARI ..

kepada sesiapa yang terbaca entry neh , tolonglah luangkan masa anda 2 , 3 minit untuk sedekahkan al-Fatihah buad ALLAHYARHAM ZULKHAIRIL AZMI BIN MD. BUKHARI yang telah kembali ke Rahmatullah pada 30 Julai 2010 yang lalu . Moga rohnya dicucuri rahmat . al-Fatihah ..

bagi yang nak tengok gambar Allahyarham , bule tengok kat sini .

*post neh diedit pada 27 Ogos 2010 , 9.50 pagi . saya dah pun remove cerita tuh . maaf , memang saya berniat nak letak sebulan saja cerita tuh di blog ini . hari neh , genap sebulan Allahyarham pegy . jadi saya ambil keputusan untuk remove cerita tuh . jangan request lagi untuk saya letak warkah tu semula . saya xakan letak lagi . harap semua memahami .
assalamualaikum ..

544 comments:

1 – 200 of 544   Newer›   Newest»
Khaylillah said...

Salam..
saya mungkin hanyalah orang luar..
tapi membaca post ni, seolah2 saya dapat rasa perasaan awak..
awak, kalau saya jadi awak, say mesti susah nak terima kenyataan, saya mesti menyalahkan diri saya sampai mati..
tapi itu kerja Allah..
Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui apa yang kita tak ketahui. Baik kita suka tapii Allah tak suka, baik kita tak suka tapi elok untuk kita. Semua ini perangcangan Dia.
Dia tau.
Bahyah,berhenti salahkan diri. teruskan hidup. teruskan cita2 awak dengan dia.
insyaAllah, kita sama2 doakan semoga dia tergolong dalam kalangan orang yang beriman, moga Allah ampu ni dosa dia.
amin..

The ModERnMoZaRT said...

salam...yg ang tgok die g wing blh kanan tuh die g blik aku..bilik aku la tpt die tpg tido mlm tu..
dan bilik aku la yg die nak pegi tu
serius wak..aku rasa sgt2 bersalah kt die..
tym arwah pegi ak xde kt sisi..
xbrani nak g dkt..
sbb ak tkt darah..
n aku x kuat...
ang lg kuat dr aku noh..
sampai ari ni ak rs bersalah lg kt arwah..
sampai arini ak x kuat lg nak lalu tpt arwah jatuh....aku x kuat..
nak tgok pun aku xkuat...
Y.Y

cLovErX said...

Salam...
akak student k9 adek..agak jauh dr k12 tu..takziah buat adik..bynk2 kn brsabar..adik anggap la ini dugaan dari Allah..ada sebab kenapa Dia uji adik dlm usia adik yg sgt2 mentah dn muda ini.akak yakin adik boleh mnghadapinya.kalau akak di tempat adik pun,akak xyakin akak akan jd setabah adik..
kisah arwah mmng tersebar dlm ms skjap je,sejak ptg kjadian.akak turut trkena tempias nya...sbb akak bekas plajar di rpkj dlu..jd ada bbrapa tman yg brkerja di pusat asasi yg mmberitahu akak..
betul kata Khaylillah di atas..teruskan hidup awak demi dia.. arwah pasti tkmahu lihat awak bersedih dan putus asa..mgkin akan makan masa tp prcaya pd diri sndiri . mgkin awak boleh bantu dorong diri awak dgn mmbawa kejayaan arwah brsama2 dgn awak..
bnyakkan berdoa utk arwah..semoga rohnya tenang di sana bersama2 org2 beriman di sisi Allah

najwa said...

Salam....
harap awk sabar byk2
sy pn da rase keadaan yg sama...
kehilangan insan yg amat sy sayangi
tp 2 sume keje Tuhan
setiap yg berlaku pasti ad hikmahnya..

cik bunbun said...

salam..
saya yang membaca ni turut menangis. merasakan bagaimana hilangnya orang yang tersayang.
awak sabar keyh. Allah dah tetapkan ajal dy macam tu.
awak jangan salahkan diri awak atas apa yang terjadi.

saya harap awak kuat. KUATLAH UNTUK DIA. belajar bersungguh2 kat pasum ni. biar kepergian dia tak sia-sia. okeyhh.


looking forward for u to be strong :)


love,
faherah bunbun
-asasi sains hayat-

lina said...

huuuhhuhu....
al-fatihh wat arwah...
ko hrus sbar...
aq bca post neh wat aq ngis..
aq fham cmna rasanya org tsyg pegi tggalkan kita wat slama-lamnya.....
taP memang da azali..suma yg hdup pasT akan mati....
bnykkan bdoa .....

nurull said...

salam dik..

sedihnya baca dedikasi awk.. kak harap awk tabah.. tak salahkan diri sendiri.. semua yg berlaku dah tertulis dalam perancangan.. redhakan pemergiaan dia.. dan awk dik, terus lah berjuang demi cita-cita awk.. dan dia jugak.. moga arwah ditempatkan dikalangan mereka yang beriman..

alfatihah untuk arwah

mynameisfahmi said...

salam.hidup dan mati seseorang hamba Allah itu telah ditentukan olehNya.kita sebagai manusia yang kerdil hendaklah berserah di atas segala ketentuan yang telah ditetapkan.banyakkan bersabar dan berdoa agar roh kawan anda sentiasa dirahmati Allah.hidup harus diteruskan,jgn patah semangat kerana kita tidak tahu bila ajal kita.

Naufal Tarmizi said...

tulisan hati adalah paling bermakna berbanding tulisan tangan...

tabahkan ati...
If u love someone, so let it go...
Saidina Abu Bakar pernah berkata semasa Baginda Rasulullah wafat, "Andai kamu mencintai manusia, maka ia akan meninggalkan kamu. Andai kamu mencintai Penciptanya (Allah), Sesungguhnya Allah adalah kekal abadi."

Bersyukurlah sebab adik diberi kesempatan oleh Tuhan untuk mengenali arwah.

Hariry Ariffin said...

Alfatihah.
Semoga roh Arwah dicucuri rahmat.

take care.

asri said...

SALAM,ADIK....JANGAN SALAHKAN DIRI ADIK YE..SETIAP YANG HIDUP ITU PASTI MENEMUI MATI..APA YG PENTING ADIK TABAH HADAPI PERKARA INI.ARWAH JUGA MAHUKAN ADIK TENANG MENGHARUNGI PEMERGIAN DIA.ALLAH SAYANGKAN DIA...ADIK TERUSKAN KEHIDUPAN INI DGN TABAH...TERIMA ATAS APA YG BELAKU..JANGAN BERSEDIH..ALLAH BERSAMA KITA...

Fik said...

al-fatihah.. smoga arwah dberkati n drahmati Allah sentiasa.. smoga Allah memberkati kita semua.. amin~

Chegu Byhaqie said...

Salam..

Adik kne sabar..byk2 beristighfar..

Ni sume kerja Allah S.W.T.. Dia Maha Mengetahui atas apa yg Dia lakukan..

Allah lebih sayangkan kawan adik 2..

Jangan meratapi pemergian kawan adik 2 smpai memudaratkan diri sendiri.. adik ada tanggungjawab yg lebih besar.. HIDUP MESTI DITERUSKAN..

Adik berdoalah supaya arwah ditempatkan dalam kalangan orang2 yg beriman..

Abg faham perasaan adik.. Banyak2kan berdoa.. Semoga diberi kekuatan oleh-Nya..

Ok..Take care..

Anonymous said...

sabar ye dik..
byk2 kan membaca al-quran sebab hanya disitu letaknya ketenangan..

thnk you for sharing..
sebak rasa bila baca..

Allah lagi menyayangi arwah..
alfatihah..

sayabahagiahidupsingle (: said...

to pp paan :
byah tima teguran tu dengan hati terbuka . thanks ye tegur . (:

abangfaizul said...

salam...

dik, pemergian azmi telah tersurat di loh mahfuz. Allah tahu apa yang terbaik untuk hambaNya. siapa lah kita untuk mempersoalkan semua kehendak Allah...

kami semua cuma berharap adik tidak mempersalahkan diri atas apa yang telah terjadi.

tumpukan perhatian dalam pelajaran sebab kalau arwah ada lagi pun, arwah nak adik berjaya dalam kehidupan dan pelajaran.

yang pergi tetap pergi. ingat, bukan senang hidup di PASUM. anggaplah pemergian arwah sebagai satu cabaran dalam hidup adik. Allah memilih adik untuk diuji dengan cabaran yang sebegini hebat, sebab Allah tahu adik mampu melaluinya...

Allah maha adil. percayalah bahawa Allah tahu yang terbaik buat hamba2nya

-senior UM, KK9-

Anonymous said...

salam....adik..sumpah sedih..akak pon tak tau nak ckp pe...akak sayang azmi even kami tak bape rapat...he is one and only my foster bro...
tahniah sebab adik adalah calon die...sangat beruntung...azmi is the best person to gurls..
jg memori ngan die sampai ujung nyawe...
dik nak request bley??

sayabahagiahidupsingle (: said...

request ape ?

-li.zue- said...

salam dik,

takziah.alangkan akak yang baru nmpak dia malam khamis tu pun rasa sangat terkejut, kamu..mesti lagi berat bebanan kan.

apa2 pun.Allah lebih sayangkan dia.
jangan blame diri dik, semuanya kuasa Allah,pasti ada hikmah kan.

keep praying for him.
teruskan cita2, untuk tunaikan janji tu.

t8 care dear.
may Allah bless u.

suffyan razzaq said...

assalamualaikum dik

takziah diucapkan.

dik, usahlah terus bersedih, jangan menyalahkan diri. setiap yg berlaku ada hikmahnya. rahsia Allah swt terlalu besar untuk kita bongkar.

dik, kuatkanlah iltizam dan semangat untuk meneruskan kelangsungan cita2. belajarlah menerima kenyataan ini. yang pergi, tetap akan pergi. yang hidup, tetap perlu teruskan hidup.

dik, bila terkenangkan arwah, beristighfarlah. sedekahkanlah bacaan ayat2 suci untuknya.

semoga arwah tenang di sisi Allah swt.al-fatihah...

Anonymous said...

saba ek.
jgn lupe hari2 bc yasin utk die.
alfatihah.

aSmiDar said...

YA Allah..
macam ni rupanya cerita sebenar..
Xtau nak cakap ape..
sabar la yer..
Tuhan dah buat yg terbaik..

eda dah penah post kan pasal bdk jatuh bgunan ni..tp xtau hjung pngkal..just tau dari member..
bila baca sini baru la faham ape senarnya yg terjadi..

sedih sgt...:(

Al-fatihah untuk arwah..:)
semoga ditempatkan dikalnagn org yg beriman..

diraja22 said...

terima qada n qadar dr illahi dgn hati yg terbuka..
kita hanya merancang, allah penentu segala..

+qAsiH naDiRa+ said...

takziah buat arwah dan keluarga~

NHIDAYAT said...

al-fatihah..

Anonymous said...

salam dek...

percyala... die akan sedey klu adek sedeyh...
die nak adek move on... n b strong....

asri ab jani said...

salam..

Inallaha ma'a sobirin...Allah bersama dengan orang-orang yang sabar...

saya ada ternampak kamu berdua study bersama2...di kafe..dpn kedai cincau..dlm kol 11.55 mlm...kalu x silap, kamu berbaju gelap dan arwah berbaju putih...

doa byk2...moga arwah ditemptkan di klgn org2 yg beriman dan mendapat keredhaan dariNYa

Anonymous said...

jga lah diri:

dan igtkanlah dri awk dgn kate2 ni..
baru kini ku sedari kau masih milikku lg dan terus bersemadi hingga akhir nnt..

pEnGemIScINtAiLahi..

sayabahagiahidupsingle (: said...

Asri ab jani : itu la malam terakhir sy berkongsi ilmu dengan Allahyarham .. Kenangan tu still segar dlm igtan ni ..

~pinkylixi0uz~ said...

sabarla..hidup mati kita telah ditetapkan olehNYA..saya pun terharu smpi menangis baca entry awak nie..erm saya duk k11..kite jiran jer..take care ok! =)

syima said...

salam..
airmata saya menitis setelah selesai bace post awak..
yg pergi,telah kembali kepada-NYA.
ALLAH lebih menyayanginya. Relakan pemergiannya dan sedekahkan bacaan YASSIN setip kali teringatkan arwah.
kalau saya jd awak, saya pon akan menangis kerana kehilangan sahabat yang paling2 disayangi.
go on with ur life. Arwah pasti gembira tengok awak berjaya tunaikan impian dia.
banyak2 bersabar ye.
AL-FATIHAH tuk arwah.

Mohon izin tuk share ye...

fitrah al-i'zzah said...

huhu...cdeh sgt...smkin byk sye bce smkin byk airmte kuar..sye yg xknl arwah pun trasa sgt khlgnnye..awk apth lg kn..awk byk2la bsabar ea...kte kna redha atas ktentuanNYA...khidupn ni hnye pnjmn untuk kte..ntah esk luse glrn kte lah...huhu..tp mmg cdehla..huhu..smpai skrg bla syg blog awk je..sye trus ngis..huhu

fitrah al-i'zzah said...

huhu...cdeh sgt...smkin byk sye bce smkin byk airmte kuar..sye yg xknl arwah pun trasa sgt khlgnnye..awk apth lg kn..awk byk2la bsabar ea...kte kna redha atas ktentuanNYA...khidupn ni hnye pnjmn untuk kte..ntah esk luse glrn kte lah...huhu..tp mmg cdehla..huhu..smpai skrg bla syg blog awk je..sye trus ngis..huhu

ezzyra said...

takziah dan alfatihah....kuatkan semangat ye...byk2 kan beroa...semoga rohnya di tempat di kalangan org yg beriman...dan semoga rohnya dicucuri rahmat...

Anonymous said...

salam...adik abg stdnt 12th..pada hari kejadian abg diantara org terawal yg dtg....

kepada adik kuatkan semangat...carilah kebahagian yg hakiki...mungkin dgn arwah adk xdpt bersama.. namun percayalah apabila kita byk sedekahkan yassin n fateha pasti arwah sangat bergembira dan tenang disana...sebagai sahabat, org tersayang atau apa jua...itulah yg termampu kita lakukan untuk membantunya....

pada waktu kejadian pun kami yg berada disitu x mampu berbuat ape kerana arwah dlm keadaan nazak...hanyalah lafaz kalimah syahadah dibisikkan ditelinga arwah oleh rakan dari kolej5......
walaupun agak terkilan dgn cara pemergiannya namun abg percaya berdasarkan post adik arwah adalah insan yg baik dan taat kepada keluarga.....

sekali lagi untuk adik....doa adalah hubungan terbaik utk kita dan arwah....utuslah doa untuknya sekaligus memohon kekuatan diri agar setiap perkara yang kita lakukan mendapat bimbingan Allah yg maha Esa........

Anonymous said...

ALFATIHAH
takziah utk awk n keluarga awak..
mmg sedih khlgn kwn yg disygi..
sy sendiri ade pglman khlgn kwn2 yg sy syg..
tp tabahkan hati awak k..doa byk2 uttk arwah..
jgn salahkn diri sndri..
klu awk slhkn diri sndri sama juga dgn awk slhkn takdir..
ALLAH lbh sygkn arwah..
arwah sorg yg baik..sbb tu ALLAH lbh syg die..
redhakan pemergian arwah ya..

Jaime said...

Hi,
I Came across ur blog and have read it.... I'd like to say that, I'm sorry upon the death of ur dear friend, I really am.... Even if i don;t know him and urself, i know he is a good man and a good friend just by reading all of your story... I hope his soul rest in peace, and i really hope that you'd be strong. Let his memory he shared with you to be a remembrance of him, and i know it would be a special one. Life is all about so, one moment its there, the next, we never know... I hope you all the best and my prayers are with him.

Jaime said...

Dear friend,
My deepest sympathy for u and his family. I know am a stranger here, but I understand the times ur going through. i can't help thinking myself in your situation of loosing a friend. In this case, considered a loved one. Life is like that, at one moment, its there, and the next, we never know... But all the while and the time there is that you had with him, are actually the times he wanted you to remember, so, (not to be inhumane but) treasure those moment, and am sure, that he himself also would want you to move on. I know he is a good man, and a good friend from what you described. Only a great person can touch another's heart as what he did. And for this, my prayers are with him. God Bless. Do take care, and live every moment u have to the fullest as a remembrance to him.

berQ said...

Salam,
Segalany suratan...
segala yg blaku tu mmg dh d tetapkn olehNy...
xplu nk slhkn diri..terima hakikat k..

Al-Fatihah buat Allahyarham...

Ismail Noh said...

Tumpang simpati dengan apa yang berlaku. Sama-sama doakan agar si arwah ditempatkan dalam golongan yang soleh. Amin.

hairul said...

slm.. azmi jgak kenalan sy, kdg2 die lepak jgak kat bilik sy berbual2. at last jumpe die, sy prasan mcm die tahu2 je nak pegi. ape2pun, sedekahkn byk2 al-fatehah & yaasin..

Jaime said...

Dear friend,
My deepest sympathy for u and his family. I know am a stranger here, but I understand the times ur going through. i can't help thinking myself in your situation of loosing a friend. In this case, considered a loved one. Life is like that, at one moment, its there, and the next, we never know... But all the while and the time there is that you had with him, are actually the times he wanted you to remember, so, (not to be inhumane but) treasure those moment, and am sure, that he himself also would want you to move on. I know he is a good man, and a good friend from what you described. Only a great person can touch another's heart as what he did. And for this, my prayers are with him. God Bless. Do take care, and live every moment u have to the fullest as a remembrance to him.

♥ FeRra ♥ said...

salam..byk2 sbr dik.akak yg bce luahan awk nie pun turut menangs.. tuhan lebih syg an die.. memang kite semua x lalui ap yg awk rase. tp kami turut berkongsi kesedihn dgn adik. sbr yee ..

antasha_humairah said...

byah...ni ina....be strong k....ina nangis bce blog byah td...drpd ape yg ina bce,ina tau arwah seorg kwn yg sgt baik...byah truskn b'doa k..ina pun akn trus mndoakn kesejahteraan arwah di alam sana.....

anaH said...

Salam.
Takziah saya ucapkan. maybe awk xknl sy.tp ketika sy baca post ni, sy membayangkan sy adalah awk dlm kisah ni.seriously,sgt2 sedih.harap awk bersabar.apa yg kita mampu buat cumalah berdoa moga arwah ditempatkan bersama orang2 beriman.u r strong girl!

DAUD said...

al fatihah,
jgn slh kan diri sendiri,
cube dptkan balik semangat dan ketenangan untuk exam2 nanti,
bace quran n solat sunat banyak2.

kojah said...

takziah dik...

papepun jgn salahkan diri sndri...semuanya takdir dari Allah...

be strong ok...banyakkan baca yasin utk allahyarham...

Anonymous said...

salam awak..
sangat memilukan baca post awak nie..
saya ucapkan Takziah untuk allahyarham sekeluarga dan AlFatihah buat roh ZULKHAIRIL AZMI BIN MD BUKHARI muga rohnya ditempatkan dlm kalangan sahabat rasul dan org yang beriman...

baru saya tahu cerita sebenarnya..
saya harap awak tabah dan sabar..
memang bukan mudah untuk terima kenyataan tapi itulah yang harus kite lalui Qada dan Qadar Allah..
berhenti menyalahkan diri awak..
Semua telah dirancang oleh ALLAH swt...post awak sangat jujur dan ikhlas...jujur saya katakan saya tersentuh sehingga mengalirkan airmata,seolah2 saya juga merasa kehilangan itu...sekurang2nya dengan post awak nie membuat saya lebih menghargai insan yang saya sayang sebelum die pergi meninggalkan saye...pohon saye moga awak dapat teruskan hidup awak dan tunaikan janji awak pada dia..pasti dia akan bahagia dan aman disana bila lihat awak bahagia..

salam sayang dari saya Hamba Allah.

fatin qursiah said...

Assalamualaikum...
Firstly, sy ucapkan takziah kpd awak & keluarga Allahyarham.. Semoge rohnya dicucuri rahmat.. agak payah kite nk menerima seseorang yang rapat dengan kite pegi dulu sebelum kite.. Dengan penuh kenangan yang terindah.. Pasti memedihkan hati. Tp banyakkan baca doa & surah Yassin utk Allahyarham agar dye tenang di sane. Betape payah pown kite rase, kite tetap kene teruskan hidup ni..
Kps awak : ingatlah bahawa dye sentiase berade b'sme dgn kenangan2 terindah kalian berdua.. Semoga rohnya aman d sane & d tempatkan d kalangan orang2 yang beriman & soleh...

Lyn Yusoff said...

Takziah dik..
jgn salahkan diri sendiri yer..
doakan Allahyarham disana..
semoga rohya di cucur rahmat & di tempatkan dikalangan orang2 yg beriman.. Amin

adieqmacho said...

salam,,,,im from kk5,,,depan je dgn kk12,,,,memang sebak hati ni membaca post ni,,,,,apatah lagi kamoo? orng yang menulisnya,,,,,just wanna say..
tabahkan hati,,,,ALLAH lebih menyanyanginya,,,,,sebab itu ALLAH terlebih dahulu ambil dia,,,,,
kita kena redha dgn apa yang terjadi,,,,kuatkan semangat utk mghadapi hari2 yang mendatang,,,
semoga roh arwah dicucuri rahmat,,,,
al-fatihah.....

Anonymous said...

Ive read this post! Byah, saya orang luar yg awak tak tau siapa saya. Tapi saya asa sangat apa awak rasa. Tuhan lagi sayangkan dia. Saya harap awak banyak2 bersabar. Doa untuk Arwah Azmi. Berhenti salahkan diri sendiri. Ajalnya sudah sampai, hanya cara pemergian dia je kita sebak. Teruskan hidup awak, selagi boleh buat apa yg awak dah janji dgn arwah. Kita yg masih hidup teruskan berdoa utk arwah! Jaga diri. Al-fatihah.

zUnUrAiN said...

al-fatihah..

from kk9 student....

MoHd HaNaFi said...

Salam..
Actually, abg ni ex UM..kebetulan abg dtg dr Jhr ke UM ptg tu utk join MALAKOOF kt Pst Skn esoknye..otw tu kwn abg ckp..ade sorg bdk PASUM meninggal dunia sbb jth dr tgkt atas..abg rase simpati even abg xknl dia..tp ble bca blog adeq..abg pn dpt rasekn ksdhn yg adeq alami..cume bg abg, adeq perlu kuatkan smgt & azam utk teruskn idup adeq..jdkan kata2 smgt dr dia sbg 1titik permulaan utk adeq trs berjaya..Jodoh & Ajal Maut smua tu ditangan TUHAN..kita hanya mampu merancang sprt ape yg adeq tls dlm blog adeq tp, TUHAN tu Maha Adil & Penyayang sbb dia lbh menyayangi diri arwah..anggaplah smua yg berlaku dlm hidup adeq sbg 1dugaan&ujian utk adeq lbh Tabah menghadapi masa2 mendtg..dan yg plg penting, adeq kne bykkan berdoa agar Rohnye sentiasa dicucuri Rahmat & diletakkan di tempat orang2 yg beriman..Percayalah deq smua ni juga adalah slh satu iklan dlm hidup adeq..kdg2 ape yg kita impikan smua xakan tercapai..smua yg berlaku dlm hdp kita ni, adakalanya manis & adakalanya pahit..jdkn yg manis sbg satu pggan dan yg pht sbg satu panduan dlm hidup adeq...Slm takziah utk keluarga arwah & adeq...Al Fatihah utk arwah...Amin..:)

[p]P[u]_C[r]E[w] master said...

asSaLamUaLaiKum.w.b.t...

sy org luar,,, sy p0wn rse mcm brade d'tmpt awk,,, sy ckup trharu n smpati pew yg awk tlis kn i2,,, sy xdpt bygkn pew yg brmaen d'k0tak pmikiran awk pd ktika i2,,,awk msti ingt,,, jgn trlalu sngt nk slah kn diri awk,,,, prcye la,, yg prgi ttp prgi,, kte yg hidup nie kna la tr0s kn prjuangn,,,ape yg trjd i2 smua tlah d'tn2kn 0lh ALLAH s.w.t.... sy p0wn prnah khilngn 0rg yg pling sy syg,,, sy tbah n redha ats pmergian nye,,, pew yg sy ucpkn nie jgn la dismpn d'dlm hati,,, sy xnk awk d0wn,, awk msti kna bg0n n tr0skn hdup,,, trksar bhse hrp dimaafi,,, lau la ayt sy nie kurng btoi tau silp hrp dimaafkn,,, mohon maaf,,,

jgn d0wn,,, tr0s kn prjuangn hd0p,,
jgn trlalu maen kn prasaan,,,

AL-FATIHAH,,,

Anonymous said...

Bismillah,

Allahumma solli ala Muhammad wa aali Muhammad

Salam wa rahmah,

Kami kira tidak terlambat utk kami mengucapkan takziah buat anda selaku kenalan rapat allahyarham. Juga takziah diucapkan buat semua pelajar PASUM, buat penghuni KK12 dan seluruh warga UM.

Kami bersimpati dengan apa yg berlaku. Kami berharap anda jangan putus harapan dari Allah.

Teruskan kehidupan anda, teruskan perjuangan anda yg masih lagi di peringkat awal (PASUM) ini.

Allah mendatangkan ujian buat hambaNya (atau anda) bukan karena mahu mengambil kembali kurniaanNya dari anda, akan tetapi, ujian ini, adalah satu cara Allah menunjukkan sifat KasihNya terhadap anda, bahkan ujian ini merupakan salah satu hidayah terbesar buat anda. Allah menguji hambaNya adalah untuk menaikkan maqam hambaNya supaya menjadi lebih baik dan sempurna.

Apa-apapun bersabar dan redhailah pemergian Allahyarham. sedekahkanlah bacaan Surah Yasin dan iringkanlah doa buatnya. Ingat, Allahyarham tahu siapa yang mendoakannya.

Secara materi nya, Allahyarham telah lenyap, akan tetapi Ruh nya tetap wujud (eksis), cuma bukan di alam seperti kita.

Dan janganlah kita menganggap insan yang telah pergi itu tiada. Bahkan, mereka mendapat rezeki di sisi Allah dan hidup seperti mana kita hidup, cuma alam mereka saja berbeda.

Kami percaya, ruhnya pasti tenteram dan selamat dan tenang jika doa buatnya tidak putus.

Salam takziah....

-JOhn Lu Lala Lu-
.ex-PASUM '05-06.
.Pelajar Tahun Akhir.
.Penghuni KK12.

edy.. said...

Asalamualaikum..
saya faham perasaan bersalah yg saudari rasakan sekarang..bersalah kerana tiada di sisi semasa arwah menghembuskan nafas terakhir..saya juga terkilan yang amat sangat..saya mendapat berita kematian azmy pn jam 6pg waktu tempatan melalui seorang rakan..selepas mendapat berita saya membatalkan semua jadual saya dn mengambil flight jam 7.45pagi waktu seoul (6.45pg waktu malaysia)..tp sayang saya xsempat melihat wajah arwah sbb saya tiba lewat..saya cuma sempat bertemu dengan keluarga arwah..sedih dn terkilan rasanya..kali terakhir saya melihat arwah pun dua hari sebelum raya tahun lepas..saudari lebih bertuah sebab dapat melihat wajah arwah buat kali terakhir..sebenarnya saya pn xsangka dpat mmbaca luahan saudari..saya menjumpai blog ini pn secara xsengaja..selepas mmbaca baru sya tahu yg ditulis ini khas untuk azmy yg sya kenal..azmy..kau yg paling muda tetapi kau yg pergi dahulu dari kami.....Al Fatihah...

Privacy_Resident said...

Salam. Semoga awak kuat dan tabah. Sesungguhnya hikmah segala benda yang zahir tidak terlihat pandangan mata kasar. Insyaallah. Berdoalah..

Latest Updated From Me: Guinea Pig | Tikus Belanda

WelfredRidgwan said...

Salam~

Sedeyhnyer ble baca post ni...
Moga2 bahiyah tabahlah selalu, kerana Dari Allah kita datang, kepda Allah jge kte kembali.

Utk yg lain, yg masih hidup ~ jadikanlah post ini sebagai peringatan utk kte. Sakaratul maut mnjempt kte x kira masa.

Kpd Bahiyah, jgn salahkn diri dgn ap yg dah berlaku, krn smua tu ketentuan Allah. Ktentuan tu yg terbaik utk Azmi dn juga utk kamu. Byk2 la berdoa, dan minta kekuatan dariNYA. And good luck on mid sem. Chaiyo2!

Anonymous said...

SALAM TAKZIAH....

AL-FATIHAH...

Anonymous said...

takziah....sdey sgt bila sy bca....b strong...AL-FATIHAH...

Khadijah Nas said...

Innalillah. Sedu sedan masih berkumandang ketika comment ini ditulis. Harap kamu lebih tabah dan redha lah dengan pemergiannya. Dia ke sana berjumpa dengan pencipta kita. Semoga dia ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman. Memang susah untuk menerima pada mulanya, mungkin mengambil masa yang agak lama untuk meredakan kesedihan tapi saya percaya kenangan bersamanya tidak akan sesekali padam dari ingatan kamu. Begitulah kehidupan, yang hidup pasti akan pergi jua.

hafizam said...

salam...awk sbar ek...serius sy ckp sy ngis bla bca blog awk ni...smoga allahyarham dcucuri rhmat....awk trusknlah hdup...yg pergi xkn kmbali...doakn moga dia tnang dsana....

LaraDyana said...

Salam..
Salam Takziah
salam syg buat adik....
kak sbgai x student UM, amat tersentuh mmbc post adik..byk2 kn brsbr dik...segala yg trjadi sudah ketentuanNYA dik...
Redhakn pemergiannya....
walaupon kak x mngenali adik n arwah,tp terasa dekat sgt nga adik.. jatuh mngalir airmata ni mmbc nukilan hati yg tulus,jujur dan pnh ksh dan syg antara adik dan arwah..
kak hrp adik tabah mnghadapi semua ni...iringi pemergiannya dgn bacaan ayat2 suci Al-Quran.
jgn slhkn diri atas apa yg berlaku.
semuanya kehendak Yang Maha Esa dik.hidup ini hnya sementara dan org2 sekeliling kita hny pinjaman sbgai pelengkap kehidupan kita di dunia...InsyaAllah, adik kan jmpa arwah di akhirat nnt..jadikan doa adik sebagai penghubung antara adik dan arwah..
jgn bersedih dan jgn sesekali meratapi pemergiannya... doakan semoga arwah tenang disana kerana arwah skrg bersama penciptaNYA.. disamping ALLAH Yang Maha Esa..
kak doakan adik tabah.... jgn sesekali salahkn diri sendiri atas apa yg berlaku..adik bkn pnyebabnya...ini semua percaturan hidup yg sudah dicatur oleh ALLAH...sebagai hambanya, adik kena redha...

kak yakin adik seorg yg tabah... kasih syg arwah msh dan akan sentiasa bersm adik...segala kngn adik dan arwah msh hdp...cm masanya da tiba utk kembali kepangkuan ILLAHI..

Redhakan pemergiannya..

Salam syg buat adik...ingat ALLAH lebih mngetahui apa yg berlaku.. jgn ditanya KENAPA semua ni terjadi tp sebagai hambanya berusahalah utk terima hakikat kerana apa yg berlaku adalah 1 KENYATAAN...

Anonymous said...

salam....
salam takziah buat adik bahiyah...
akk very speechless bile bce blog adk nih...
even akk org luar tp akk dpt rse ape yg adk rse....akk byk trmenung bile trkenang pengorbanan Arwah utk adk...
akk harap adik byk brsabar...byksedekahkn Al-fatihah dan surah yasin buat Arwah....

Anonymous said...

Assalammualaikum kepada penulis blog..pertama skali aku nak cakap...cara yang terbaik utk meluah perasaan adalah atas tikaq sembahyang...cuba hang try...menangis kat DIA...Ish Ish mende la budak2 neh...nak tangisi org yang da takde watpe???patut ang bangga sebab ada kawan yang ALLAH sayang sampai cabut nyawa dia di usia muda..kan dia tade banya wat dosa...yang ang pulak dok sedih pasai pa???menangis lebey2 pun tak elok sangat...jgn sampai pelajaran terganggu...aku percaya...kalau dia tengok ang camni..mesti dia risau...kan???so teroskan idup..study rajin2...cinta pertam smua nih karut la..jgn diikutkan perasaan sangat...cinta yang ang patut agungkan adlh cinta pada ALLAH!! bukan pada makhluk nya...ang jangan dok salah main feelings lak...bahyer...maka dengan mudah syiatan dapat menghasut ang time time camni...cari kekuatan..mtk pada DIA...Doa pada DIA...baca Al-Quran..tenangkan hati...bukan dengan bersedih2 camni..ang patut simpan rasa cinta ang pada ALLAH, Rasullulah, Family and...dan suami ang nanti...tak salah nak menangis...sedih...tapi kene ada batasnya..jgn sampai ang terbabas lam study sudah...challow betii...salam...

sayabahagiahidupsingle (: said...

salam . buat orang yang menulis komen di atas neh , saya terima semua apa yang awak kata dengan hati yang terbuka . tapi bagi saya , rasanya masih ada lagi ayat yang lebih elok dari itu . harap awak faham . awak tak berada di tempat saya .. macam mana sedih pun saya , saya tetap ingat pada Yang Satu . saya langsung tidak penah mengagungkan Allahyarham sehingga melampau2 . saya masih sedar siapa Pencipta saya . dan saya juga tak kata dia cinta pertama saya . harap awak baca entry ni betul2 . assalamualaikum .

Anonymous said...

saya bersimpati atas aper yang terjadi.yang lepas tetap lepas.yang pergi tetap pergi...azmi tu pakwe jer kan@ kawan baik..??....bukan suami....for me..our parent more important than that...tabahkan diri...kuatkan jiwa..teguhkan iman...
Dr.Ridzuan

Anonymous said...

salam adik.. tabah la.. smoga rohnya tenang di sana.. fokus pada study ok..

mmg pahit nak lalui semua ini..lebih2 lagi adik bersama arwah pada dua hari terakhirnya di muka bumi Allah ini.. akak dapat rasakan kesedihan adik tu..

jaga diri baik2..

assalamualaikum

Anonymous said...

ramadhan makin hampir,bertaubatlah atas segala keaiban yang sepatutnya tidak perlu diceritakan

Anonymous said...

assalamualaikum...awak tak kenal saya... saya sangat faham perasaan awak sebab saya juga kehilangan lelaki yang saya sayang suatu ketika dulu... dia lemas untuk selamatkan kawannya yang lemas pada asalnya...walaupun ia dah lama berlaku, tapi sampai sekarang saya rasa macam baru jumpa dia... saya pernah berkata pada diri sendiri, dengan berlalunya waktu, saya akan lupakan dia.. tapi tidak sebenarnya... sehingga sekarang, saya masih menangis mengenangkan dia. bukan meratapi tapi terkenang.. saya menangis sepanjang baca cerita awak ni, sebab saya terkenangkan dia. saya cuba jadi kuat.. saya harap awak juga kuat... jangan lupa untuk doakan Allahyarham zulkhairil azmi selalu.. sebab di sana, dia tau siapa yg doakan untuk dia...

Anonymous said...

ya tuhan...
al fatihah...sgt sedeyh.,
akak xknal sye, tp sye nanges bce post ni.,
sungguh mnyayat hati.,
akak jgn slahkn dri.,
everything happen for a reason, pasti tuhan merancang yg lebih baik.,
:)

Anonymous said...

salam bayah..akq nk ucapkn takhziah ntok bayah..harap adq sabar n bykkn berdoa..Allah lebey sygkn arwah..akq phm prsn adq sbb akq penah mengalaminyer..akq juge kehilangan org yg disayangi..alhamdulillah akq msh tbh sehingga skrg..hrp adq jgk begitu..sedekah kn yassin slalo ntok arwah k..

Anonymous said...

tk cre dear sista..
b strong.

neyra shazeyra said...

salam.

azmi ni org kg akak. mm akak tatau nak taip apa. sbb akak menangis baca entry adek ni. akak doakan azmi ditempatkan di kalangan org-org beriman. amin...al-fatihah untuk arwah :(

Ejad Fotopoyo said...

Salam. Just became ur follower right after read this entry.
ajal maut di tgn Tuhan..bykkan bersabar..kuatkan iman, tabahkan hati..
jgn sesekali menyalahkan diri krn scre x lgsg, awk menyalahkan takdir as well..
so, instead of menyalahkn diri, sedekah yasin & alfatihah buat beliau :)

CapriGurlz Wanie said...

salam.....kuatkan semangat ye..lgpun smua nie dugaan hidup kita...jgn salahkn diri sndiri..kuatkn diri dan capai apa yang awk da jnji dgn arwah...buat yg terbaik untuk diri awk dan keluarga awk sndri.....salam takziah dri saya....
kesedihan kehilangan org tersyang mmg menyakitkn tapi anggap itu satu kekuatan untuk dri sndri ye....

Anonymous said...

salam...dik,sabar dan bykkan berdoa tuk arwah...jgn "panas" dgn ape yg dikhabar kn di atas tu...biase lah kita mnusia mmg sedap berkata2...tp bahu yg memikul lg berat tanggungannya kan dear...so truskan dgn perjuangan nih...make him proud of u...arwah sntiasa ade dlm hati adik...hope sntiasa kuat dan bersbar...Allah xkn uji hmbaNya dgn dugaan yg tak mmpu ditanggung oleh hambaNya...adik terpilih,namun dlm msa yg sma adik kna redha dgn sgla apa yg berlaku...dan sntiasa lah berhubung dgn keluarganya...mgkin keluarganya lagi berat kesedihan yg di tanggung...adk sbg shabat pun sedih begni,bgmna pula dgn ibubapa nya...ok...gud luck dear....
al fatihah tuk arwah

Jard The Great said...

al-fatihah

syahirah said...

salam...

sgt tersentuh bile sy bce coretan2 terakhir kenangan awk bersama arwah.

saya bekas pelajar pasum 09/10 aliran fizikal....saya pernah bercakap2 tentang arwah dgn seorg kwn kerana sy kerana menyangka arwah adalah org yg kami cari....tetapi bru kini kami tahu yg kami tersalah org....

pada ptg kejadian, sy diberitahu rakan tentang kejadian tersebut....walaupun sy x pernah mengenali arwah semasa hayatnya, hanyalah kenalan sekuliah tapi pemergiannya ckup membuatkan kepala saya tidak berfungsi smlmn...sehingga terbawa2 dlm tidur...

sy pn blank seketika, xdpt bygkn bagaimana keadaan awk pd masa itu....jd marilah kte same2 memperbykkn bacaan al-fatihah utk disedekahkan kpd arwah...

sesunggunya kejadian ini ptut dijadikan iktibar kpd kte sume dan menjadi tanggungjawab kte utk mengingatkn rakan2 yg lain utk x mengulangi perkara sama...

tabahkan diri....
wassalam...

sean90wan said...

masyaALLAH..
tanpa diduga teros jadi mcm 2..
ALLAH MAHA MENGHIDOPKAN DAN MEMATIKAN,,
bersama kita renungkan bahawa mati sebenarnya bergitu hampir pada kita..
takziah pada anda..
moga dicucuri rahmat..amin
kuatkan semangat ae..
jadikanlah ini kenangan terindah n terburuk bg kamu..

Anonymous said...

kak,,saya terrharu bce komen akak walaupun saya tak knl akak n arwah..
akak kuat kn semnagt eh..
byk2 sedekahkn al -fatihah utk arwah..
al-fatihah..

GABRIEL DAVID AMBANG said...

Greetings/Slm sejahtera~

Wut a sad story, neway, I lyke the way u foretold the story again tht it touch my emotion, i'm saying this cuz u mught hv talent in creative writing, y dun ya jst try..

i noe it's not easy to accept the reality n destiny tht God had plan, btw just be patience n try to live ur life, it's a very sad thg tht this happened cu thru my reading, u expressed a lot of emotion, n i actually sensed 'love' btween u n the dearly person ur writing on..

i understand vry much, i felt tht i'm near to this situation as well, tyme heals kayh~ dun 4get to always pray for his soul..

btw, i'm a UM stud, 2nd year from the Faculty of Education, TESL course, wud like convey condolence to u and to his family members..

U take a good care of urself n God Bless~

Anonymous said...

sabar la adek n kuatkn semangat..
semoga rohnya d tempatkn d kalangn org2 beriman..
al-fatihah..

GreenLava said...

Salam takziah. Kuatkan semangat dek.

Anonymous said...

walaupun sy nie org luar.. tp bile bace post nie ..mmg sedeyh giler..menangis dibuatnyer.. mmg sedeyh bile bestfriend kite tingglkn kita..lagi sedeyh bile die pergi dgn menyayat hati.. tp tabah la erk awak..arwah pasti gembira bile tgk awak x sedeyh2.. jgn sesekali slhkan diri awak.. ini dh mmg takdir hidup arwah.. kita sbgai manusia x leh nk wat ape ape..hanye mmpu berdoa untuk ktnangan arwah di sana..tp jgn lupe juga fokus dlm study..

:)

noor afzan said...

salam dik,
kawan saya tinggal di K12 tu.
dan saya baru sahaja melawat dia pagi 31/Jul.
Iaitu sehari selepas Allahyarham Azmi meninggal.

Semoga adik tabah menghadapi dugaanNya ini.
Serius, saya menangis baca luahan awak ini.

Al Fatihah to him.
Dia meninggal pada hari Jumaat yang mulia dan di bulan Syaaban =)

Anonymous said...

Assalamualaikum..
Al-fatihah..
Semoga arwah d tempatkan d kalangan mereka yg beriman..

Anonymous said...

salam... akk kje kt ppum ttu adik tau
adik jgn sedih sgt ye... akk pon pnh rs mcm ni cm abg angkat akk meninggal sbb xcident... akk faham perasaan adik... kt doakn arwah semoga die berada disisiNya... tabahkn hati.. mmg susah nk terima kenyataan... jgn sikse diri adik... ingt mak ayah.... study jgn lupe... slalu doa pd Allah smg die tabahkn hati adik..
ct

Siela Rokman said...

al-fatihah utk arwah...turut bersimpati dgn pemergian nya....... semoga roh die tenang disana

Anonymous said...

salam....
ucapan takziah kpd awk n family arwah...
moga awk tabah menghadapi dugaan ini..
mybe ada hikmah disebalik peristiwa ini...
tmpukan perhatian pd pljrn awk...

Anonymous said...

subhanallah.... bahiyah.. sy xkenal awk.. sy jg xkenal arwah.. tp sy tahu perasan bersalah yg awak rasa. rasa bersalah kerna diri ini kita kehilangan org yg kita sayangi.. ya sy fham..taktala sy menulis post ini air mata sy turun tanpa henti kerna sy tahu rasa sakitnya kehilangan org yg kita syg.. tambahan pula ianya seperti atas kesalhan kita. namun bahiyah harus sedar.. inilah yg terbaik bt awak.. bt arwah.. sungguhpun sgt2 sakit.. Allah itu maha mengetahui apa yg terbaek bt kita. tawakal bahiyah... berserah... redha walaupun perit.. walaupun skit. klu sy bole.. awk tentu boleh... sabarlah wahai bahiyah.. sabarlah.. dn pesan yg terakhir dr sy.. jgnlah salah diri ya bahiyah.. kerna ini adalah perancangan Allah.. inilah yg terbaek.. ya inilah yg terbaek..

Anonymous said...

al fatihah.......
semoga arwah dtempatkan dkalangan org2 yg soleh..amin

al-radzi said...

salam adik siti norbahiyah mohd khiruddin....

abang student UM..bekas penghuni kolej 12 juga...

jangan la adik selalu tangisi pemergian arwah..
seeloknya adik tukar tangisan adik dgn sedekahkan al-fatihah dan bacaan yasin kepada arwah...
itu lebih elok untuk bagi ketenangan kepada roh arwah...

semoga adik dapat tabahkan hati menempuh ujian yang adik lalui...insyaallah..

farhah said...

buat adik...
percaya pada diri ye..
kuatkan semangat ya....
insyallah...
tuhan ada di sisi mu....
kak harap adik kuat....
kak sayang ank sangat2...

tiKa_AkiTa said...

al-fatihah...

ya allah.. sedeyh nya akk baca nie..
hope awak byk bersabar yer..
sedekahkan al-fatihah selaloo..
akk jgk dapat rasa..
tyme akk bca status mber kt fb..
aq pun trut rasa nak nanges...
kita sama2 doakan kesejahteraan dia disana...

azmira said...

Allah maha agung, maha ESA...
stiap jalan hdup dh d tulis...
hidup mati kuasa Allah SWT..
sy dpt rasakn kesedihan saudari,
relakan dy pergi, mgkin ade hikmat dsbalik kjadian...
Allah sentiase mnguji hambanya...
tabahkn hati saudari...
ingt Allah...
salam takziah dr sy...
Alfatihah utk Almarhum...

Lovely Emy said...

bersabar lah dik.

Tuhan sayang kita bila DIA beri nikmat, tapi Tuhan lebih sayang kita bila DIA tarik nikmat & beri kesabaran. :)

Anonymous said...

salam...
ada facebook x?

Anonymous said...

salam..
ucapan takziah utk awk dan keluarga arwah..
saya harap awak kuat kan smgt dan tabah menghadapi ujian dr ALLAH S.W.T...klu sy dtempat awk sy jg akan merasakannya..ambil masa utk hadapi ujian ini..ade hikmah dsblk kejadian ini..

Anonymous said...

Awak berbakat dalam penulisan

sayabahagiahidupsingle (: said...

saya tulis apa yang terlintas di fikiran je waktu tuh . apa yang saya tulis , memang itulah yang betul2 saya rasa ..

Hazwan Arif said...

aku hmpir nangis..takziah

Khairil Hafizi said...

salam kepada adek..

adek mungkin tak kenal saya sebab saya orang luar.. saya harap adek dapat bersabar.. memang rasa berat sangat dugaan yang Allah bagi kat kita bila dia ambil orang yang kita rapat.. saya pernah melalui yang serupa sewaktu di sekolah menengah dulu dan saya tahu berat dugaan tu. saya harap adek banyakkan berdoa kepada Allah untuk kuatkan semangat adek. Saya doakan semoga roh arwah dicucuri rahmat Yang Esa.


Allah lebih sayangkan dia..

a l i a a z w e e n said...

teringin nak lihat gambaq arwah.
semoga arwah berada di kalangan org beriman.
amin. :)

Anonymous said...

sabar lah...
be strong dik

~ataicha~ said...

salam takziah di atas pemergian arwah...
semoga roh beliau dicucuri rahmat..

x usah la menyalahkan diri.. maut & ajal ni dah ditentukan sejak azali lagi...

banyak2kan berdoa... dan bersedekah ke atas roh beliau... Al-Fatihah... Amin..

yaRna said...

alfatihah.
be strong k bhyaa.
bnyk kn solat & doa.

NATASYA 8KOLEJ said...

cdih sngat bce luahan wak ni...tp DIA mha brkuasa..bnyk2kan sdekah yasin tok allahyarham smoga dia tnang d sne..dktkn dri dgn ALLAH slalu,insyaallah awak akn dpt mnempuhi ujianNYA ini..sy ykin awak bleh..TAKZIAH..

Anonymous said...

salam takziah...
akak antara salah seorang pembaca blog adik...
perasaan sedih dan rasa bersalah yang adik alami, memang x ramai pembaca yang dapat memahaminya.. tetapi.. pada pandangan peribadi akak... penulisan yang terlalu detail, sedikit sebanyak akan membuka keaiban arwah. sebagai contoh, berjumpa berdua-duan sehingga lewat malam di tepi tasik dan sebagainya akan menimbulkan salah faham terhadap pembaca2 blog ini.
akak minta maaf jika pandangan akak mengguris hati adik
sesunguhnya akak ingin memelihara keaiban arwah dan adik juga...
salam takziah...

Anonymous said...

salam...sya terbaca berita kematian arwah di akhbar, apa yg sya amt menyedihkan, n apa lg dgn apa yg awk da coretkan..sangt menyedihkan..lg2 i2 org yg awk sygkan...smoga awk tabah menghadapinya..arwah sentiasa di hati awk..

Anonymous said...

salam,
dik..
1st: sabar dan redho dgn takdir Allah. Ada hikmah permergian arwah spy awk hargai kehidupan awak sekarang ni dengan perbanyakkan ibadah, terus bersemangt dengan studi.

2nd: keep thinking positif. Kesedihan yang melampau akan mbenarkan syaitan menghasut jiwa. Takut2 nnti adik terus menerus menyalahkan diri dan takdir..

3rd: move on. Mmg bukan senang sbb adik yg lalui semua ini. Tapi seprti impian arwah, dia yakin adik boleh buat utk midsem ini.

4th: jgn tinggalkan smyg dan doa utk kekuatan rohani.

-sekadar menyinggah. salam-

Anonymous said...

takziah kpd keluarga arwah.. sy smpat berborak dgn arwah slpas solat jumaat.. kpd bahiyah... tp.. ang kene kuat kn diri dan semangat.. move on.. aku tau cakap mcm senang.. tp itulah yg ang kene buat.. InsyaAllah dia tergolong di kalangan org2 yg beriman..


-ex-pasum 08/09/10-

Anonymous said...

air mata tak henti henti mengalir bila baca ur blog..sedih sangat..al fatihah..
fadh..

Syafiq Afandi said...

salam
just know this link from my friend(might be your friend too)

stop blaming yourself dear...
semua ni dah ditentukan allah
ni semua qadha' qadar allah
if u r blaming yourself it is like u r blaming allah

sabo2 ye dik...
walau saya ni tah sape2 tah n awak tak kenal
tp the way u wrote this entry made my feeling touched

the time i read this entry was when im not in good mood
sedey sgt2~~

but our life need to be go on..
dik..

dri segi bacaan entry ni saya dpt rasakan arwah n adik ni mcm TTM..

there's nothing u can do accept u can just
pray for him

this incident make me realised that, anytime we can face our death, anywhere..
yup
i know that ajal maut ditangan allah. tp
maybe kejadian ni ad hikmahnya
kejadian ni megingtkan saya (maybe orng lain gak)yang hidup kita ni singkat..
we should be prepared for ourself for the hereafter..

anyhow please stop blamming yourself n always pray for him

~al fatihah to arwah...~

~from:
muhammad syafiq afandi
Bachelor of Mechanical Engineering
UTP

Anonymous said...

SALAM...DOAKN ARWAH tenang di'sana'..
al-FATIHAH...amin

Faisal Fadzil said...

Assalamualaikum sister.
Sebelum apa2, saya ucapkan takziah kepada sister. InsyaAllah, pemergian kawan sister dalam khusnulkhotimah. Sister pandanglah pemergian kawan yang sister sayangi insyaAllah sebagai peringatan kita kepadaNya. dan Allah xkan duga hambanya dgn dugaan yang hambanya tak dapat harungi. saya amat tersentuh dengan entri ini dan saya terima sebagai peringatan kepada smua. La tahzan (jangan bersedih) kerana semua yang berlaku, especially yg Allah lakukan adalah yang terbaik untuk semua orang. and kawan sister adalah seorang student. dia sedang berjihad (menuntut ilmu)

luqman afiq razali said...

sedih do baca.ni ke cite betul?mmg sedih la gitu.

kat lowyat.net ramai gile org buat cite pasal kes ni. just to let you know la.

azmi ni macam org baik from your story.
so sorry for you

alfatihah

unders♀and.knew♥ said...

Salam,
semoga roh bliau dcucuri rahmat.Al-Fatihah
mngkin ptnda, kwn2 yg skali dlu semua rmai smpat jumpa dia,walau dok kolej jauh2.


so, adek...
gud luck exam.buat shbis baik. jdkn pesanan kawan sy tu 1 amanat.tu je..lupe.. kurangkn la mende lagha yg xperlu buat.
-senpai- kk9

AzRy SyaFiQah said...

salam,
tabahkan hati ya saudari..
saya turut sedih membaca entri ini..

izinkan saya letak link awak di entri baru saya :)

ღblissful heartღ said...

salam...seriously sedih bace ni..even tulis comment ni pum, xhenti2 air mata...sy hanyalah org laur yg xde kaitan ap2 pun dh mcm ni, apatah lg awk...semoga awk kuat menghadapi dugaan ni...banyak2 kan berdoa semoga arwah ditempatkan dalam kalangan hambaNYA yg diredhai Allah...awk study elok2k..make sure u keep ur promise k..i believe u can do your very best...

Siti Norasikin Ismail said...

bahyah, kak syikin ni...ingt lg x??SBPIKP, ALI 4....takziah la na...bnyk2 bsbaq....
kak ekin pn xtaw dh nk ckp apa...

era_zierah said...

salam...
sedey sgt2 bile bc entry awk ni...
sy x sngka sgt2 brite yg sy bc bru2 ni kat kosmo, ade la cite tntg kwn baek awk...
sy phm mmg ssh tok kite trime knyataan tntg kehilangan sesorg lg2 org 2 ade la org yg kite syg sgt2...
awk..tabahkan ati..jgn ngis2..doakn die...
awk kne ingt..
die pon x nak tgk awk sedey...
n die slalu perhati kan awk...
awk sedekahkan yasin n alfatihah to die...
jgn tangisi pemergian die...
sntiasa ikhlas n trima ngn redha tntg khilangan die..
awk...
jg diri k..:'(

Fareez Akmal said...

salam..sy trgerak hati utk mmbace entry ni stlh sy terbace post tntg entry ini oleh kwn sy di fb..sumpah sy sgt sedih bc cerita saudari.sy hrp saudari tabah menghadapi segala nya.insyaAllah kami sdr2 seIslam akn sentiasa mnyokong saudari.
selalu lah berdoa utk kesejahteraan arwah di akhirat.moga roh beliau ditempat di tmpt para syuhahda.amin

-fareez akmal,utp student-

Anonymous said...

Tidak mampu berkata apa2 setelah membaca entri ini.. Just ucapan takziah yg mampu diberikan.. semoga Roh Allahyarham mendapat rahmat Allah SWT dan ditempatkan bersama2 org beriman di sana.. Berhenti salah kan diri sendiri ye.. Ada hikmah di sebalik apa yg berlaku..

Ayumi said...

al-fatihah buat allahyarham..
be strong byah..
saye pun penah alami perkara yg same..
baru 5 bulan lepas..
tuhan lebih sygkan die..

Nor ' Atikah bt NorBaki said...

salam awk....
saya mungkin tak kenal awk..tapi saya juga nak sahare something dgn awk...teman awk ni pergi pada 30/07/2010 dan teman yang sy syg juga telah pergi pada 29/07/2010...saya tau ape yg awk rasa skrg..sehingga kini saya masih blm bole terima kehilangan dia...walaupon die hny la ex sy...tapi syg dan rindu saya pada dia hny ALLAH yng tau...sy ade tulis ape yg sy rasa selepas pemergian dia di blog sya...
kalo awk sudi bca la...bukan nak menambahkan kesedihan..tapi berkongsi kesedihan yang sama...tapi blog saya tu saya ade selingkan dgn contest2..sbb xnk blog tu jd suram...bace la yee...

http://mynameika.blogspot.com/

NUR SYAHIDAH said...

al-fatihah.
semoga allah tempatkan dia di kalangan orang2 yang beriman..amin.


~alumni UM 2005/2008~

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

salam..wei...ang banyak sabar no..jangan sedih sedih..lupakan lah kenangan ang dengan dia.hidup mesti diteruskan..siyes wei aku nanges siot baca post ang..
Alfatihah buat allahyarham

Abd Karim MJ said...

Salam sis...

Semoga sis dapat tempuhi dugaan ini.. tapi percayalah Allah lebih menyayangi dia... dan tiap tiap kejadian ada hikmahnya.. doakan dia dan hadiahkan di pahala bacaan ayat2 suci... dia telah di takdirkan... tapi kita tak pasti...

Kuatkan semangat... nescaya sis boleh lakukan.. buktikan dengan dapat keputusan cemerlang ...

Semoga Allah merahmati Roh beliau... amin...

AlFatihah...

anna said...

al-fatihah buat arwah
semoga rohnya ditempatkan dikalangan org yg soleh ..
crite ni agk menyentuh prasaan sy..
tringat plak kenangan time skolah dlu..
waktu exam spm..mohd hanis,studeng ni dduk sblah sy dlm dwan..da beberape ari tgok muke dye dan dye tgok muke sy..hmm mmg dye suke snyum..kdang2 ble tgh sterss jwb exam dye pndng sy dgn reaksi muke klakar..hahahaa bole la hiburkan & kurangkan sket strss sy waktu tu..samapi la 1 ari tu..waktu exm sejarah..kebetulan waktu tu sy ade sebiji gula2,mmber berikan swaktu di luar dewan..senyap2 sy bka bngkusan gula2 tu,,tapi hanis nmpak..& buat pertame kali dye pnggil nme sy..(berbisik) "YANA...!! NAK JUGAK SATU! MAKAN SORANG2! JAHAT!" dia pandang sy smbil bt2 kecewa! hahaa sy syum n ckp pdnye"..alaa,aku ade 1 je ni..ni pn org bg..sorry la.." dia cume senyum je lpas dgar sy ckp mcm tu..dlm senyuman tu mcm ade kekecewaan..senyum tawar....dia bt sy jwab exm dgn rse bslah..sy nmpak dia xda jwb ape pn..sbb lpas ckp dgn sy dia terus lendingkan kpale ats meja (membelakangi sy) sampailah exam tamat 2jam lepas tu...
Esoknye sy dtg dan tggu diluar dwan untk paper seterusnye..tapi hari ni lain...semua plajr nmpak pelik..kecoh...knpe dgn dyeorg smue? sy tnye pd kwan sy.."HANIS MENINGGAL..ACCIDENT MLAM TD..TERUK SNGAT"..sy terkedu.....senyap....xtahu nk ckp ape...
dlm dewan ari tu..pengawas peperiksaan pangkah nama arwah ats meja tu dan gantikan dgn perkataan "MENINGGAL DUNIA"....dewan sunyi sepi hari tu...tempat sebelah sy cume ade meja dan bangku kosong . . . .
dah xade budak yang tlong hiburkan sy...
dah xade budak yang tersenyum pada sy...
meja dan bangku kosong..waktu exm sy mseh boleh nmpak hanis lendingkan kepale dia ats meja...='(
sayu....kosong..pling sy tekedu,arwah mntak gula2 dgn sy..dan sy sedar...tulah kali pertama dan kali terakhir arwah ckp dan senyum pd sy walaupun 2tahun kelas kami sebelag menyebelah...sampai skrang ble sy nmpak gula2 asam gelugor yg berbungkus coklat tu..sy akn teringat waktu arwah mntak gula2 tu dgn sy...

Anonymous said...

nak sgt bace entry yg u tulis.. tp da di remove... :(

permysurinazli said...

salam :)
friend i really understand with wut u feel rite now. cz saya pernah ngalami benda yg sama mcm kamu.
teman setia sy dipanggil untuk bertemu dgn penciptanya sehari sebelum raya, last year. pedih bukan, tp hadapi lah dgn senyuman semua yg terjadi biar terjadi hadapi dgn tenang jiwa semuakn baik2 saja. alfatehah untuk teman setia kita berdua :
arwah zulkhairil azmi b md bukhari
arwah muhammad nazli b hj razani
semoga mereka berdua ditempatkan dlm golongn org2 yg beriman dan roh mereka di rahmati allah s.w.t

Anonymous said...

assalamualaikum..diharap saudari bersabar.saya juga pernah melalui pengalamn yang hampir sama..saya mempunyai seorang saudara kandung yang sanagt baik,rajin membantu ibu dan ayah..walaubagaimanapun kami berdua telah berselisih faham selama beberapa bulan..tiba2 aku dikejutkan dgn berita saudaraku telah pergi menemui illahi..aku merasa terkilan kerana tidak sempat memohon maaf darinya..sesungguhnya aku amat menyayangimu saudaraku...semoga engkau damai d sana..al-fatihah

Anonymous said...

assalamualaikum...
saya melalui hal yg seakan2 sama dengan saudari..
ketenangan hanya datang dengan berdoa semoga roh arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama-sama org beriman....
luangkan masa saudari membaca al quran, insya'allah ketenangan akan hadir... sabar dan berserah, ketentuanNYA adalah suatu yg diluar batasan fikiran manusia, mungkin DIA merencanakan sesuatu yg lebih baik untuk saudari...

Anonymous said...

Assalamualaikum Bahiyah..

Sy xdpt bc entry awk tp sy boleh rs kesedihan awk.
Membayangkan kehilangan org tersayang pun dh perit apetah lg benar2 kehilangan.
Kehilangan org tersayang yg masih hidup pun dh sakit apetah lg kehilangan selama2nya.
Sy tahu berat bahu yg memikul org lain xkan tahu.
Bykkan menangis dgn tuhan. Insyaallah ada hikmah dr ni sume.

* xyah pedulikan ckp2 dorg yg keras hati tue ea. **kalo nk nasihat org pon, gunala ayt yg baik dan lebih berhikmah. Tak kena batang hidung sndiri boleh la ckp. If u cant even understand other people's feelin and u dont even know a proper way to advice, it is meaningless even u r a Dr. Salam.

qaseh said...

salam saya tak sempat nak baca,,br nak baca dah diremoved..blh tak masukkan blk seketika utk saya baca????

harap2 sgt dihargai...

Anonymous said...

salam blh tak keluarkan cite yg telah diremoved blk bt seketika???saya teringin sgt nak baca...

sekian..terima kasih...

Anonymous said...

salam =)
takziah pade arwah,
saye harap awak bersabar n teruskan hidup
allah menguji org yg dye tau kuat utk diuji,
kalu kite rase kite paling sedih, sedarlah ade lagi org yg mungkin lebih dari kite..
pape pon, bnykkn doa utk arwah, tu care yg terbaek.. =)

fitri fiq_xUM said...

salam bahyah...
setiap pertemuan dan perpisahan telah tersurat oleh-Nya. saat sy terdengar berita ni, sy amat terkejut. mmg amat terkilan sekiranya tak berada di samping org yg kita syg di saat pemergiannya. mungkin arwah juga tidak sanggup utk kite melihat pemergiannya sebab dia tahu kita tidak kuat utk menerima takdir ini. tp percayalah, segala yang terjadi ada hikmahnya. jgn salahkan diri sendiri sepanjang masa dan percayalah, ibubapa dan keluarga arwah tentunya insan yg paling sukar menerima pemergian org yg paling mereka syg. jika arwah dikenali sbg seorg yg baik hati, kuatkanlah ati byah sebab semua insan yg menyayangi arwah pastinya mendoakan kebahagiaan arwah di sana.
memang perit, pedih saat kehilangan insan yg paling kita syg. tp inilah dugaan hidup kerana semua yg bernyawa semestinya akan merasai saat kematian, cuma bezanya masa dan ketika yang membezakan. kesedihan itu jgnlah dijadikan sebagai ratapan, tp biarlah menjadi kekuatan utk kite yg masih bernyawa meneruskan hidup dan menyempurnakan hasrat arwah. arwah pastinya tak mahu semua insan yg menyayanginya bersedih atas pemergiannya.
byah, tabahkan hatimu, cekalkan jiwamu dalam menghadapi takdir ini. bahyah mengenali arwah, seharusnya memberikan semangat kepada keluarga arwah. think the best for your future, simpan segala kenangan bersama arwah utk dijadikan semangat masa depan. kejayaan byah mesti menjadi kebanggaan arwah..
salam, dan anything just let me know..
FB : fitri fiq (oton_85@yahoo.com.my)

Anonymous said...

kami smua ucap salam takziah pada awak n pa da keluarga azmi...
moga arwah dicucuri rahmat..
al-fatihah

Anonymous said...

salam....~~

saya tergerak hati nak baca entry ni after ternmpak ni fb kawan saya....
sangat sedih...

hope awak tabahkan hati..
terima segala yang berlaku dengan redha...
Allah lebih menyayangi arwah...
banyak sedekahkan al-fatihah dan bacaan Yasin untuk arwah...

al-Fatihah...amin...~~

Anonymous said...

trima kasih kerana mngajar saye erti hidup
sume nie terlalu emotional bg saye,..

nway background music help a lot in comprehending ur awesome story,..
gambateh!!

u r a stronng gurl

Anonymous said...

Ya Allah berkatilah arwah Azmi...

akak baca cerita neh,xberhenti airmata mengalir dik...naper la nak ambek hp punya psl dia sggp pnjt...hmmm Tuhan je taw perasan dia kat adik,betapa dia xsggup suruh org yang dia sayang tggu lama...sedih betol akak sengar...akak sedekah kn al fatihah utk dia...minta2 dia berbahagia dia sana...

adik pun tabahkan diri ye.... semoga berjaya dalam hidup

aserah_2111@yahoo.com
(zunnurain)

Anonymous said...

これから前向きになって強く生きる。

thanks for the post

aimi yusuf said...

salam...
sebelum tu salam takziah sy ucapkan...
sy hanyala 0rg luar...
tp membace coretan awk ni mmg wat jiwa sy tersentuh...
sy harap awk akan sentiasa tabah dan mengharungi khidupan mendatang...

kenangan awk ngan die sememangnye x kan b0leh dilupakan ke akhir hayat...
sy plak yg trase nk ngis bace st0ry awk...

Emmet Muhamad said...

:(

Anonymous said...

takziah buat kwn awk..
sy faham perasaan awk sbb sy penah kehilangan seseorang yg penting dalam idup sy..
bykkan sedekah Al-Fatihah.. jgn tangisi lg pemergian dia.. semoaga awk lebeyh tabah..

Anonymous said...

mmg cdeyy
sy xdpat byangkn kalo sy dtmpat wk,,,,
sy doakn roh azmi dccuri rhmat,,,,
amin
tbahkn aty awk,,,
tbnaikan impian azmi
bljar brsngguh2

Anonymous said...

ya ALLAH, Kau lindungi hamba-hamba-Mu yg msih hdup ini dari sbrg kejadian yg x d ingini dan Kau tmpatkanlah arwah ke tmpat org2 yg beriman... hidup msti ditruskan..ada hkmah d sblik kjdian..Allah Maha adil dan penyayang..Takziah..

Anonymous said...

salam dah lame xjatuh air mate lelaki ini...sy sedih sgt bace nie...semoga awak tabah dan semoga arwah ditempatkan di golongan roh org yg beriman

Muhammad Safie said...

Salam..sy terbaca post awak,sgt sedih..harap awak kuatkan semangat ye..Al fatihah untuk arwah..

mohamad firdaus said...

Alhamdulillah..masih smpat sya sdekahkan bcaan yassin kpada arwah smalam..tapi..sya kerap bace post awk ni..pnulisan yg baik..pnyampaian luahan ati awk memang trasa..n stiap kali sya baca..stiap kali tu la air mata sya mnitis..sya ckup memahami kdaan awk..apepon..sya nk awk janji dgn diri awk demi arwah azmi..blaja btol2..jgn rpeat ea..tu la jnji awk dgn arwahkan??..so..kuatkan smangat awk k..InsyaAllah awk bole..

NADIA said...

SALAM TERIMA KSIH DIK KERANA SUDI PUBLISHKAN BLK..AKAK HRP ADIK SABAR DGN UJIAN DARI TUHAN..DOAKAN DIA SELALU MUDAH2AN DIA TENANG JALANI KEHIDUPAN DKT SANA...SAYU RASANYA...CAPAILAH CITA2 ADIK DGN DIA...

☻UsaGi NaNa☻ said...

takziah...hope awk tabah..dan awk memg tabah..awk syg die kn???soklan die yg awk blm jawap yg benar..sy tau awk syg die..tabah la ek..maap sy org luar...siyes pas sy bc sy pon nk nages...awk..ikut la kata2 die..jgn ada repeat..amik kata2 buat semgt awk...tc awk...
alFatihah~

ima said...

al- fatihah.

dan utk awk, tabahkan ati yer. kuatkan semangat. kalo org laen boleh hadapi, awk pun boleh k.

Anonymous said...

dear pls msukkn bk pe yg u dah remve......pls....cerite kite seakan same...babe be strong k....

Anonymous said...

dear....

takziah... n Al-Fatihah tuk arwah...

moga lebih tabah, n cekal

Mr. tHAiLiS said...

salam saudari...
tak sngaje jmpe link nih n asyik membace...
1st, sy harap saudari tenang dan terima semua yang telah terjadi ngan hati terbuka, walaupunberat untuk diterima, namun kita harus redha, Tuhan lebih menyayanginya... mungkin ada hikmah di sebalik segala kejadian... doalah banyak2, semoga rohnya ditempatkan di kalangan umat2Nya y soleh... sy harap jge saudari akan dapat berjumpa seseorang yang seperti arwah (walaupun bukan orang yang sama) tapi hati budi, akhlak memang mirip arwah... mungkin itu akan membawa keberkatan buat saudari...
ingatkanlah kembali semua nasihat2 arwah, jangan terlalu ditangisi pemergian ini, takut nanti akan menganggu konsentrasi saudari, saudari juga maklum, arwah x nk saudari bersedih, fokus dalam pelajaran... tunaikan janji saudari pada arwah...
akhir kata, kuatkan semangat... Tuhan sentiasa ada mengiringi umatnya x kira dalam suka atau duka...;-)

hajar said...

takziah
sedih sgt
ermmm
sy xley ckap lg
sedih sgt
klo sy sedih
kakak mcm ne lax
ea
uke ,, sabar ea kakak Allah x akan bg ujian yg kakak x ley tanggung ea..

Anonymous said...

wlpn kite xknalt p sye ucpkan takziah..
kisah ni sgt sdh dn buat sspe jew tharu..
tp igtlah kite yg idop ni msti trskn hdp..
yg pg xkan kmbli...
jdkn arwah 1 kngan yg bhrga..

z0Ey said...

salam..
byah..
saya zulhilmi akmal..
sy kawan dan rapat dgn arwah since sekolah rendah..
amat terkejut dgr berita dia pergi ptg jumaat tu..
kali terakhir jumpa arwah raya tahun lepas..
n kali terakhir arwah cntact saya, awal bln julai 2010..
terkilan sbb xdpt iring jenazah sbb ada urusan..
takziah saya ucapkan kpd byah n kalo byah ada cntct fmly azmi,tlg smpaikan salam takziah saya..
semoga byah tabah n tenang..
semoga arwah aman di sana..
al-fathihah..

hamba Allah said...

salam...
harap awak dapat kuatkan semangat ye.
azmi senior masa saya sekolah dulu,kami pelajar kejuruteraan.saya pun terkejut sangat masa dapat berita yang dia dah meninggal,2 minggu sebelum dia pergi,dia ada mesej n call saya..alih2 da meninggal..saya tak sangka..Allah lebih sayangkan dia...Al-Fatihah..

hamba Allah said...

salam...
harap awak dapat kuatkan semangat ye.
azmi senior masa saya sekolah dulu,kami pelajar kejuruteraan.saya pun terkejut sangat masa dapat berita yang dia dah meninggal,2 minggu sebelum dia pergi,dia ada mesej n call saya..alih2 da meninggal..saya tak sangka..Allah lebih sayangkan dia...Al-Fatihah..

Nadia said...

Salam...sy mintak maaf sy mmg org luar..sy bce ni sedey sgt smpai nangis...ermmmmm mcm mne if trjd kt sy...bley ke sy setabah awk?...awk tabah sgt....sy doakn semoga azmi berada dikalangan org2 yg beriman...awk sbr k...smue ni ade hikmah disebalik ape yg trjd....

noly said...

moga tabahkan diri...kuat kan semangat...try to take his challenge...jgan repeat...insyAllah dia akan lebih gembira dan tenang kat sana....takziah saye ucapkan...
al-fatihah...

atynroslan said...

awk kuat eh. harap arwah tng disisi-Nya. amin.

Anonymous said...

salam..takziah sye ucpkan pd kuarge allahyarham dan awk cik byah..sye tmpang sdey ats pmrgian kwn awk...story awk nie sgyh myntuh at sye,mmg sius sye ckp sye bley ase ksdihan awk...tp byah be strong k,y pg ttp pg..kte y idop msti truskn prjuangn,sye pcye lau allahyarham msh idop msti die xnk tgok awk sdey mcm nie...cter awk nie tlah mydarkan sye tntang erti sbuah prshabtan y sjati.....

Anonymous said...

salam..takziah sye ucpkan pd kuarge allahyarham dan awk cik byah..sye tmpang sdey ats pmrgian kwn awk...story awk nie sgyh myntuh at sye,mmg sius sye ckp sye bley ase ksdihan awk...tp byah be strong k,y pg ttp pg..kte y idop msti truskn prjuangn,sye pcye lau allahyarham msh idop msti die xnk tgok awk sdey mcm nie...cter awk nie tlah mydarkan sye tntang erti sbuah prshabtan y sjati.....

Anonymous said...

salam..takziah sye ucpkan pd kuarge allahyarham dan awk cik byah..sye tmpang sdey ats pmrgian kwn awk...story awk nie sgyh myntuh at sye,mmg sius sye ckp sye bley ase ksdihan awk...tp byah be strong k,y pg ttp pg..kte y idop msti truskn prjuangn,sye pcye lau allahyarham msh idop msti die xnk tgok awk sdey mcm nie...cter awk nie tlah mydarkan sye tntang erti sbuah prshabtan y sjati.....

kHuza sweeT honEy said...

salam....
sya tharu mdengar ceta ni....
ni suma takdir y di tentukan...
sya pena juga kehilangan org tsyang...
kuat kn semangat ok...
jan slhkn diri...
sbb kita tak tau
semua itu blaku dgn sekelip mata..
byk kn berdoa utk arwah...


wlaupun tak kenal
tpi sbgai saudara islam
semoga roh arwah 'azmi' ditempatkan bsama2 org y beriman..
al-fatihah!

♥♥♥aRiSa FunAbAsHi♥♥♥ said...

salam...

sungguh...hati sy pun turut merasai kesedihan awak..saya pun menangis sebaik shj membace cerita awk..sabar ea awak...jangan terlalu sedih..mungkin ader sebab kenapa ALLAH S.W.T mengambil kawan baik awk dulu...

jangan terus menyalahkan diri awak jika itu bukan dari kesilapan yang disengajakan..memang itu ajalnya..apa yang termampu saya katakan berdoa dan sedekahkan al-fatehah kepada kawan baik awak..

mudah2an arwah tenang disana..salam takziah buat awak dan keluarga arwah...

cham's said...

al-fatihah...bebanyakkan sabar "lost my sweet word" :(

Puteri Dyla Qistina said...

Salam...

Banyak spekulasi tentang cerita arwah. Walau macam manapun, saya minta agar saudari sentiasa sabar dan kita sedekahkan Al-Fatihah kepada arwah /serta yassin sebanyak mungkin...

Kasih sayang saudari pada arwah insyaallah akan kekal..

Semoga tabah famili arwah, sahabat2 arwah, serta orang yang disayangi arwah dalam menempuhi dugaan ini.

Semoga tabah, dan kuat. Saya percaya, segalanya insyaallah akan baik baik sahaja. Semoga arwah tenang di situ.

Insyaallah.

yusri said...

salam...
sy ucapkan takziah kpd arwah smoga rohnya dicucuri rahmat da dtmpatkn dtmpat owg2 yg briman...
sy juga penah rasa kehilangan sorang sahabat
yg btl2 kyta syang kdg2 semua ney mcm mimpi
yg kita harapkn bila kyta bgn tydo benda 2 xbrlaku tp silap..segalanya adalah nyata...
sakit jgak nk lalui saat2 nt terima kenyataan
2,tp kena trima jgk nk xnk allah lebih sygkn arwah...saya harapkan awk brsabar byk2 k..al_fatihah

amy_amyrool said...

salam,
air mata nih mengalir jatuh.....
ikhlasnya kasih sayang....
terasa dihati....
moga allahyarham ditempatkan di tempat org2 yg beriman....amiin....
alfatihah...

hairul said...

stelah bace post awak saye bersimpati dgn awak....
mungkin ALLAH lebih mengetahui hikmah disebalikkejadian ini.
byk2 la bersabar.

Anonymous said...

sebenaryne saye ade terbace pasal citer nie. tapi cuba pasal budak jatuh dari tingakat 5. tapi biler lihat blog awak, sayer terkejut. em membace cite awak buat saya menangis. tapi, ajal dan maut e2 ditangan tuhan. pasti ada hikmah untuk segalanye. percayelah. saya harap awak dapat bangun semula untu sahabat awak :)

Nur Mudrikah said...

salam..
byk2 bersabar erk dek..
ni semua dah tsurat..dah janji Allah nak amek arwah wktu tu..
Allah taw ape yg terbaek utk hambaNya..so adek kna kuat..perjalanan kite msih jauh..
kite yg hidup ni juz bdoa je..slalu sdekah an alfatihah..ok?
nk suggest satu buku..try la cari..'jgn bersedih,jdilah wanita yg pling bhagia'

may Allah bless u..

Anonymous said...

salam.. terasa sedih bile membacanya.. memg sukar untuk kita percaya org y sama2 gelak tawa pergi dengan sekelip mata...
semua itu ade hikmah..
tabahkan semgat awk 2.. semoga die sejahteran di alam sana..

mizzura said...

Siti norbahiyah:
Alfatihah untuk sahabat awak.. Ye, saya tahu awak sangat sedih, sangat menyesal akan semua ini. Saya tahu awak sedang tabah setabahnye untuk terima semua ini walau hati awak rasa ingin nangis hari2 kan...
Let me share, saya pun dua bulan berturut-turut kehilangan kawan seuniversiti. Walaupun tak rapat sgt tp pemergian diorang tetap dirasai dan sentiasa buat saya pikir mati itu bila2 sahaja.
harap awak tidak meletakkan diri awak sebagai punca kematian kerana mati itu bila bila dan mana2 pun boleh terjadi. Apabila tuhan kata "kun fayakun" maka jadilah ia.. ini ketentuan tuhan siti norbahiyah(xth nickname awak), terimalah bhw bukan awak puncanye.. ini ketentuan tuhan..sebagai yg hidup..awak rajin2 doakan untuk arwah ye... saya follow awak and support awak kay..!

semoga keluarga arwah juga tabah menghadapi dimasa2 mendatang..amiiinnn..
Al fatihah...

fRaMe+LenSeS said...

awk.. saya arap awk kuat dalam menghadapi ujian ni.. nadzri doakan awk kuat hadapi ny.. toi kata awk.. dia tgk awk monyok pn dia tak suka.. lagi2 awk nangis.. sama2 kita doakan dia k..
alfatihah..

Anonymous said...

al-fatihah buat allahyarham....
semoga allahyarham tenang di sana....
n kpd penulis blog nie....awk just hadiah kn allayarham dgn ayat2 suci al-quran agar allahyarham tenang disana....
ingt ini smua ketentuan allah...
sy hrap awk redha dgn pemergian allahyarham....
sy amt simpati dgn awk....
awk hrus kuatkn semangat....
then awk teruskn usaha awk utk berjaya...
mgkin ada hikmat yg allah dh tetapkn untuk awk di sebalik kejadian ini....
awk bnyk2 le bersabar....
insyaallah semangat awk akn kuat kembali....

intan shafiqah said...

salam..
saudari, mOhon berkata sedikit di sini...
intan juga bekas pelajar UM
merangkap seniOr arwah di sekolah dahulu..
rata2 nya, adik arwah berkaawan dengan adik intan..
terpanggil juga utk membaca kisah hidup arwah memandangkan arwah adlh pelajar UM dan junior di sekolah...

saudari,
intan jumpa blog saudari ni melalui adik intan...terpanggil utk membaca entri saudari..hny kmu sahaja yg memahami erti perit d hati tu...hanya kamu yg alami nya...maaf, kisah hidup kmu sama seperti intan...semakin terpanggil utk memberi kOmen di sini...

pernah mengalaminya, 1 tahun lebih yg lalu...luka dan peritnya, masih berbekas d hati...intan yakin, saudari x mungkin akan dapat lupakan peristiwa ni...terutama akn kenangan dan juga saat akhir menatap wajah arwah....krn intan juga, xpenah n xmmpu utk lupakannya...redha itu sudah pasti...dari saat kmu cerita menaiki bus sehinggalah kmu pulng dri pengebumian arwah, itu cerita yg sama...tOtally sama...saat menatap wajah dia yg seakan2 tidur..saat menatap wajah ibu dan bapanya...saat apabila merasakan dia xmampu utk bercakap dengan kita lagi..semuanya sama...intan pernah hadapinya...

mOga kmu d beri kekuatan...insyaAllah, Allah itu sedang menguji kmu..Allah tahu kmu kuat..insyaAllah, kmu akn mmpu berdiri utk hadapinya...jgn sesekali pernah rasa mahu jatuh...sntiasa bangkit saudari...sentiasa igt pesanan arwah dan jadikan ia sbgai perangsang kmu...kuatkan diri saudari...

kekuatan itu perlu d bina...mOga kmu sntiasa kuat saudari...mgkin, satu tahun yg akn datang pun, kmu tidak akan mampu utk melupakannya..tpi, dia adalah kenangan terindah kmu...persahabatan yg d bina itu indah..mOga ia bertautan persahabatannya hingga ke akhir hayat..mOga arwah sentiasa d bwh naunganNya..sama2 kita berdOa utk arwah dan keluarganya...tabah dik!

liyana aziz said...

innalillah.. sabar banyak2.. ada hikmah apa yg berlaku, Allah lebih sayangkan arwah.. life must go on.. be tough okay?

Anonymous said...

takziah sy ucapkan... bersabarlah dan jgn b'sedih..setiap yg berlaku ada hikmahnya...

Cik Eniey said...

Assalamualaikum..
Takziah buat arwah..
Ingat la ajal maut, jodoh pertemuan smuanye Tuhan yg tentukan..
Tabahkn hatimu dlm menempuh pe jua ujian..
Sesungguhnya Allah lbh mnyanyanginya..

Anonymous said...

semoga arwah tenang di sisi Nya..
sabar ye dik..
belajar rajin2, arwah pun msti nak adik brjaya..

sincere, ex pasum 08/09

Anonymous said...

sgt sedey bce kisah neh..meleleh2 air mata sy tnpa henti..hrap adik kuat smngat n trima segala qadak dan qadar Allah..

Ayie Suck Story said...

salam...semoga arwah tenang di sisi Nya...


al-fatihah

darkangel said...

hmm, touching story... anyway, be strong babe...

mat kulim said...

ang mmg mmbe yg pling bek pnah aq tngk at dnia nih

hamba Allah yang lemah said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

bayakkan bersabar..

Fatin said...

FATIN

AL-FATIHAH BUAT ALLAHYARHAM AZMI,
SESUNGGUHNYA KETENTUAN ALLAH SWT MEMANG KITA SEBAGAI MANUSIA BIASA TIDAK DAPAT UNTUK DIHINDARI. TERIMALAH KEADAAN...BERHENTI SALAHKAN DIRI....TERUS KAN CITA2 ANDA BERDUA...
SEMOGA ROHNYA SENTIASA DIDALAM PELIHARAAN ALLAH SWT

Uruchimaru @ kf said...

salam takziah!

Al-fatihah buat temanmu..!

*harap saudari tabah & kuat insya Allah

Anonymous said...

sedih dengan cita nieh~~
jgn wsau nt cek tlg sebar2 kan kbenaran ekk??
sabar ekk???

Anonymous said...

ALLAH sayangkan dia,sebb tu ALLAH ambil dia lebih awal...

al-fatihah

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 544   Newer› Newest»