01 August 2010

warkah buatmu , ZULKHAIRIL AZMI BIN MD BUKHARI ..

kepada sesiapa yang terbaca entry neh , tolonglah luangkan masa anda 2 , 3 minit untuk sedekahkan al-Fatihah buad ALLAHYARHAM ZULKHAIRIL AZMI BIN MD. BUKHARI yang telah kembali ke Rahmatullah pada 30 Julai 2010 yang lalu . Moga rohnya dicucuri rahmat . al-Fatihah ..

bagi yang nak tengok gambar Allahyarham , bule tengok kat sini .

*post neh diedit pada 27 Ogos 2010 , 9.50 pagi . saya dah pun remove cerita tuh . maaf , memang saya berniat nak letak sebulan saja cerita tuh di blog ini . hari neh , genap sebulan Allahyarham pegy . jadi saya ambil keputusan untuk remove cerita tuh . jangan request lagi untuk saya letak warkah tu semula . saya xakan letak lagi . harap semua memahami .
assalamualaikum ..

544 comments:

«Oldest   ‹Older   401 – 544 of 544
Anonymous said...

aloq setaq kat mana?

sayabahagiahidupsingle (: said...

kat taman pelangi . jln kuala kedah .

intan said...

awk, ble sy baca post awk ni...air mata sy x henti2...awk, bnyak2 bsabar...setiap yg blaku pasti ada hikmahnyer...awak kne teruskan hdp awk, n tunaikan jnji2 awk pada dia...insyaallah dia akan gembira d sana n d tempatkan d kalangan org2 yang soleh...amin...

intan said...

awk, ble sy baca post awk ni air mata sy x henti2...sy harap awk tabah menghadapi semuanya..setiap yg blaku dalam hidup kte pasti ada hikmahnya...awk kne tunaikan janji2 awk pada dia...insyaallah dia akan aman n tenang di sana..dan semoga dia d tempatkan di kalangan org yg soleh...amin~~~

Anonymous said...

innalillah...
sabar...sesungguh nya semua yang berlaku itu telah ditetapkan Nya..kita sebagai hamba harus terima dgn redha...apa yang terjadi itu ada hikmahnya...Allah itu lebih menyayanginya...
al-fatihah utk arwah

mohd hazwan said...

sesungguhnya hdp ini telah adalah sesuatu
yang telah di tentukan allah s.w.t....
kita hanya mampu berserah kpdnya..
dialah pencipta kita,dialah tuhan kita..
segala kejadian di dunia telah dia takdirkn..
salam takziah..
bersabarlah..
allah lebih menyayangi dia..
kita sama2lah doakn kebahgiaan
dia di dunia tu nti..
assalamualaikum w.b.t

j.mee said...

sedih gak koi bce aok pnye blog ni.. tp xla smpai nangis, be strong man.. paham, aok pompuan..
koi org phg, tp bkn org rompin la..
ape2 pon, takziah wat fmily, fren n aok yg besfren azmi.. jgn nangis2, xbek.. arap2 ade la azmi len tok awk pasni..
al-Fatihah wat beliau..

SyaQill said...

salam....tabah kan ati ye sahabat..smue y idop akan mati jua...nitis air mata saya baca post ni...

mizz_Lolly said...

salam ramadhan ,

saudari , sedih sangat bace story u .

anyway , looking forward fer ya to b strong (:

Anonymous said...

salam
kebetulan saya terjumpa link ke entry ni

takziah ye dik

ekceli arwah ni anak kepada sepupu mak akak...tp bila bc entry ni baru la akak tau cerita sebnar

apa2 pon, study rajin2 ye dik

FAAfalicious said...

sedihnya. :'(
sabar ya kawan. tabahkan hati :)

Anonymous said...

sabar ye dik..
Allah akan menguji kita..kita kene tabah dan sabar ngan ujian dari Nya..
sedeh btol akak bace..tabahkan hati..insyaAllah akan ade Azmi yg baru dalam hidup adk..jgn lupekan family Azmi ye dik..

atie said...

salam kak, walupn sy msh blum dewasa, tp sy dpt mrase perasaan akk. sy turt menges mmbce nyer. akak kne sbr byk2 taw! ad hikmahnye sume ni. ALLAH lbh mnyayangi arwah. akk jgn nges lg taw!! :))

atie said...

sory lupe nk tye akk, akk ad fb?

Anonymous said...

aisha
sgt best... walaupun saya x kenal awak... tp saya sgt terasa ape yg awak rasakan... bl sy bc post awak ni... saya terus menangis... tabahkan ati kuatkan semangat... n penuhi permintaan terakhir dia, yang dia nak awak belajar bersungguh2 tu... sbb itu adalah utk masa dpn awak...

Al-fatihah buat sahabat@temanmu itu...
semoga dia dicucuri rahmat

Tomato Gurl's Life said...

Ya Allah sedinya baca cerita..mataku tak putus2 mengalirkan air mata...Ya Allah tempatkan arwah di kalangan orang yang soleh...amin

Carl Samsudin said...

Al- Fatihaha.

buat aku nagis je baca entry ini.

banyakan bersabar eh.

nieyna said...

salam,...
takziah buat arwah keyh...
b'sabar lha keyh...kuat kn semangt ang tuh..
mang sukar tuk kite p'caya org yg kite syg,org yg slalu b'same kite n pe2 je pergi ngan sekelip mata..Kite pun xpat nak wat papew kn,..Ajal maUt d tangan Tuhan...

air mata nih mengalir jatuh pabile m'baca kisah nieyh...
xpe2...kuat kn semangt ang keyh...
aku pun dh rase kehilangan s'seorg ug ta syg...
aku pun phm dgn perasaan ang,..aku pon dh alami gak....
moga allahyarham ditempatkan di tempat org2 yg beriman....amiin....

Anonymous said...

sume ni tkdir Tuhan..
trima lah dgn pnuh redha..
Allah lbh sygkn dye..
~~smoga awk tbah mneruskn hdup~~

norulezd4i4 said...

menanges sy baca tulisan kamu. semoga arawah bersama mereka yang beriman. Amin

Anonymous said...

sabar buat saudari.. moga saudari tabah
al-fatihah

Flyin' Fawaz said...

adik. sabar k.
abg pon penah hilang orang yang abang sayang.
abang faham perasaan adik.
adik belajar rajin2.
tunjukkan kat arwah. mesti arwah bangga kalau die boleh tgk adik berjaya.

abg menanges sedih baca cerita adik. tu je.
take care.

aini said...

dear,
tabahkan hati k..
redha pemergian dia k..
percayalah, Allah lebih sayangkan dia..
dia perlu doa adik supaya perjalanan dia kat sana lancar..
semoga kita sama2 dapat pengampunan dariNYA..
seriously akak nangis baca posting ni..

NONIQ BONIQ said...

SY XTAU NK CKP CNE SAAT SY BC POST AWK NI SESUNGGUHNYA SY XDPT NK MENGHADAPINYA KALO SY ADE DI TEMPAT AWK..AWK BYK2 BERSABAR YE..SY TAHU PERASAAN AWK,BLE KITA DH RPT DGN ORG TU,BYK KENANGAN YANG KITA TELAH CIPTA MMG SUKAR NK TERIMA SEGALANYA..KITA HNYA AKAN LEBIH MGHARGAI SESEORANG ITU BLE DIE DH XDE DGN KITA..AWK SIMPAN BAIK2 KNGAN ANTARA AWK DGN ARWAH YE..WALAUPUN SY XKENAL AWK ATAU ARWAH SY DPT RASAKAN BHAWA AWK BERTUAH DPT KWN SBAIK ARWAH DAN AWK PTT BERSYUKUR DITAKDIRKAN BERJUMPA DAN BERKAWAN DENGANNYA..BYK2 BERSABAR YE AWK..BLE AWK RINDUKAN DIE BYK2 KAN BERDOA PD ARWAH YE..INSYAALLAH DIE AKN TENANG DAN DAMAI DI SANA..SALAM

Anonymous said...

Al fatihah utk arwah azmi...
wlupn sy org luar tp sy ttp cdey ble bce entry awk...
sy dpt bygkan cm sy ade kt tmpt awk...
sy hrp awk tbah k..
kuatkn smgat..
jgn mnangs n slhkan dri sdri...
smua 2 bkn slh awk..
tuhan lbh sygkan arwah...
awk byk2 kn bdoa n sdkahkn al fatihah..
moga roh arwah dcucuri rhmat..
tunaikn pmintaan arwah...
jgn rpeat sem k..
bljar rjin2...
arwah sntiase b'ada dkat dgn awk...
salam...

Anonymous said...

takziah...
b'sabarlah, mudah2an arwah ditempatkan di kalangan para mukmin...aminn

IRDA said...

al fatihah buat teman awak.....
harap saudari dapat mengharungi pelajaran dengan baik

Anonymous said...

salam ;)
hmm.. ttbe ase cdeyh pas bce stowy u nie! mmg! i tau mmg susa ite nk lupekan s0m1 yg kte pena knl.. lg2 ble s0m1 tu owg yg terakhir bsme gn kte sbl0m die g.. u0lls da bjnji nk tew0skan study cmpai u0lls exam rite? so teruskan! dun be givup ! wat apew yg u da janji kat arwah ! mayb die xdpt nk nengok u berjaye dr mate kasar! tp pcaye laa.. die akan hepy kat cane if u dpt tunaikan jnji u kat die.. ;) die sayang u.. n u laarh de last gurl yg die sempat ucapkan 'aq sayang ang pa' so.. u kne apprciate! n dun be sad dear! be str0nger ! n always d0akan & sedekahkan Al-Fatehah tuk c die as ur frend ;)

Anonymous said...

takziah.....
i noe wht u feel......
anyways i noe some1 more sad than me....
u lost him forever....
i love my beloved n can find the replacement in wht time i need....
any ways,thanks....

Anonymous said...

salam..saya pernah tbaca artikel tentang sorang pljr UM yang meninggal krn tgelincir baru-baru ne..baru sekarang saya mbaca kisah ne..betul2 mnyentuh perasaan ..sabar la ye..ada hikmah dsebalik apa yang tjadi..kepada arwah, moga dia dtempatkan dlm klgn org beriman..

Anonymous said...

sedey bc kesah neyh..siyez air mate aq kua..takziah dan alfatihah..kuatkn semangat yer..byk2kn berdoa..semoga rohnya di tempat di kalangan org yg beriman..dan semoga rohnya dicucuri rahmat..amin..~

Anonymous said...

Ya Allah, sedihnye cite nyh... yg lagi menyedihakn, arwah nenek aku pergi sehari lps Allahyarham Azmi pergi. nenek aku menghembuskan nafasnya yg terakhir pada 31 Julai 2010. sama2lah kita menyedekahkan bacaan surah yasin untuk mereka berdua.

cik baiaah said...

sabar yer dik..sudah tertulis di sana..begini pengakhirannya..tapi yakinlah dgn ketentuan Allah..sbb Allah maha Mengetahui..ade hikmah disebalik kejadian..

Anonymous said...

salam takziah...
hrp awk bersbr ngn pe yg terjdi....
coretan awk nih btol2 wat sye menangis hngge tersedu2...sye fhm sgt perasaan awk...sye pn penah hilang org yg sye syg sgt iaitu ayah sye yg meninggal xcident...walaupn da 3 thn berlalu tp rse cm smlm borak2 ngn dier..harap awk tabah menghadapi dugaan... :'(

Anonymous said...

sorry
mintak utk shared .

Anonymous said...

salam adeq..
tabah menghadapi dugaan..
al-fatihah wt arwah...

Anonymous said...

slepas ak bace kisah nih....sedih ngat wei...hope hal nih xjadi kat kite sume....jadikan kisah nih iktibar lam idup kite..pk dlu sblom lakukan seswatu...

Anonymous said...

salam.....
semoga adik tabah...
AL-FATIHAH buat arwah azmi

Anonymous said...

byah....
sy zulkifli...bukan student um,juga bukan student pasum...
sy terharu dgn kata2 dari hati saudari..
sy mersakan azmi beruntung dpt mengenali saudari

dan saudari byah juga beruntung dpt mengenali arwah...

saudari jadikan ini sebg satu ujian dari Allah

saudari kena kuatkan semngat,truskan hidup

jgn sesekali saudari byah lupakan azmi,
kerana seseorg itu hiudp lama dlm igtan seseorg yg lain...
tabahkan hati,
jika ada jodoh saudari dgn arwah azmi,
sy doakan kamu berdua berjumpa di syurga sana,
mgkin dia pergi dahulu untuk menggu saudari di sana...
saudari ialah insan yg baik,
dan Allah akan memberi ganjaran kepada kebaikan saudari..insyAllah..

saudari,terima ksh kerna berkongsi cerite saudari dgn kami semua pembaca,
sy menghotmati cerita saudari,
dan sy hormati sikap saudari

Anonymous said...

salam...
b'yah,ingat aku ag x??
aku sharina dr intgrasi kbang psu..
yg kcik2 2...hehehe..
sdih r dgar cite ang...
pape pon ang kna tbah k...
ni dgaan untuk ang...


misz u a lot...

sayabahagiahidupsingle (: said...

salam . Sharina ? Igt lagy .
Miss u 2 meh .

Anonymous said...

salam.....dear empunye blog.....
be strong ya dear.......xdpat aku bygkan if aku kt tmpat ko tau.....bace yg ko luah kan pon da air mata mngalir xhnti2.....dpat fahami kot ape yg ko alami 2....n xlpe jgak Al - Fatihah bt arwah.....n stdy hard like u had promise wit arwah ya.....smga dye dtmpatkan d kalangan owg2 yg beriman ...amin2

..: beatricesemi :.. said...

salamzzz....

salamz takziah buat adek n family arwah...
ingtlah, ALLAH x akn mberi dugaan kpd hambaNYA yg DIA rasa xlayak....be strong, dear...
perbanyakkan sedekah al-fatihah n ayt2 suci al-Quran tika dan saat tkenangkan arwah...
teruskan usahamu dlm pelajaran...ingtlah janji2 terakhir adek bsama arwah...

al-fatihah...semoga arwah dtempatkan dkalangan org yg beriman...aminn ya rabbal alamin.....


..: siti 'aisyah hj omar :..
kluang, johor

nor amira bt azhar said...

sdih lar, tp ag sdh bg awk yg mnglmi keadaan ni,,,,, law jd cne kt sy xtw la kt sy,,,, apapon slm tkziah dari mira,,,,,, moga roh allhyrhm zulkhairil azmi tenang d alm barzakh,,, n awk sabr byak2..... askum,,,,,,,

faddly said...

feel so said with this story..T_T,wlpn sy lelaki tp stil story ni dpt mnyentuh sanubari saya..
bersabar la...wlaupun die xde kt dunia nie,tp die ade kt dunia lg satu..die leh tgk kita,kita je xleh tgk die..

al-fatihah wt arwah.semoga tuhan tempatkn arwah bersama2 org2 alim di sana.amin~

meeranamera said...

salam... saye nanges bace blog awak nih...
sy tak sekuat awak nk hadapi semua nih
n kalau sy kt tmpat awk, sy mmg tk brani nk dekt apetah lg tatap mayat dy... sbb sy tak sggup nk tgok.... smalam dy snyum dgn kite tp hri ni, dy da pegi utk slamenyerr...... ape pon, tabah la hdapi sume ni.. ni dugaan dr allah...

alfatihah buat arwah

Anonymous said...

sgt cedey.....gle cedey...kepada bahiyah...sabar lah ye....tabahkan hati.....mungkin ade hikmah disebalik kejadian itu.....

sha^fiz said...

salam...
al-fatihah&takziah tuk fmly arwah(ZULKHAIRIL AZMI BIN MD BUKHARI)...
tkdir ptemUan tletak pd ktentuan ilahi..
kita sbagai hambanya kna redha dgn apew yg trjdi..hOpe u tabahkn ati n stay wit urlife nOw..be strOng fOr him ~,~

Anonymous said...

salam...
takziah atas pemergian kwn adik...
siyesly sedih...tp tau sdih akak xsme mcm sdih yg adik rs...
hopefully, adik terus tabah...
jd kuat utk azmi ye...
arwah mgkin xske adik terus sdih...
sme jgk mcm org yg kat sekeliling adik...
dekatkn diri pd Allah...mntk petunjuk dr dy...
Insyaallah, sakit 2 blh jd kemanisan plak utk adik...
igt..Allah xkn uji kte, klu kte xmampu nk tgggung ujian 2...nmpkny adik ni ckup kuat...sbb 2 Allah pilih adik...betul la..adik ni org yg terpilih...
jgn sedih2 lg ye dik...
be strong...cr kwn2 yg mampu bimbing adik...
jgn terus salahkn diri...

ikhlas, eila fazela....

ejah said...

salam
1st at all al-fatihah buat arwah,sedih baca blog awak..tersentuh sgt. well hidup nie semua org akan alami kehilangan even macam mana pun kita sedih cubala bersabar k..terima segala ketentuannya.. insyaallah dia di tempatkan dikalangan org2 yg beriman.. bila Allah mengambil sesuatu yg baik dari kita dia akan bagi yg lebih baik dari sebelumnya..banyakkan berdoa kepadanya insyallah hati akan tenang..Insyaallah

yana n9 said...

salam..........
sye ni hanyelah owg luar..........
ape y boleh sye ckap hanyelah...
anggaplah ini ujian darinye.........
setiap y hidup pasti akn pergi.......
kat dunie ni kite hanye la sementare.........
tp kite akan kekal di sane wt sela-lamanye......
nway al-fatihah tuk arwah.........

yana n9 said...

salam..........
sye ni hanyelah owg luar..........
ape y boleh sye ckap hanyelah...
anggaplah ini ujian darinye.........
setiap y hidup pasti akn pergi.......
kat dunie ni kite hanye la sementare.........
tp kite akan kekal di sane wt sela-lamanye......
nway al-fatihah tuk arwah.........

achik said...

slm,, adk mmg xkenal akk..
akk jmpa entry nie scra xsngja y dpost kt fb..
akk bc brita sal nie dlu kt paper.. huu,, xsangka dea kwn baek adk n nie kisah di sbaliknya... air mata xhenti2 mgalir tyme bc entry nie.. n akk bc entry nie pown ps sahur..harap adk tabah n jgn tros salahkn dri,,
p/s : klo akk kt tmpt adk,, akk da xtaw nk wt pa.. tp,, alhamdulillah,, akk rsa adk lbih tabah dr akk,, BE STRONG my dear. :)

fiiQ said...

salam takziah..
besarnye dugaan..
terasa baca cerita ni..
rasa cam blaku kat diri sndiri plak..
tp berat mata mandang, berat lagi mikul beban..
sabar ea..
al-fatihah buat jenazah

EnJeru said...

salam..sayer hanyalah org biasa sajer...
sayer sgt tertarik dengan aper yg saudari kata...
sayer paham perasaan saudari...
sayer pun ader org yg sayer syg...
sayer anggap dye mcm adik sayer sndri..
sayer pggl dye along...
aper yg azmi buat,sumer sayer buat pd dye...
mksd sayer,aper yg terkeluar dari mulot along,sayer cuber laksanakan....
n dye pun cmm awak,x nmpk aper yg sayer buat,
n sayer hrp,sayer x perlu jadik seperti azmi utk sedarkan dye....
tp apepun,sayer harap awak tabah yer...
arwah msty x suker awak bersedih n sayer taw,dye syg sgt3 kat awak....
aper yg sayer harapkan skunk,segala yg terbaek utk awak...n yg terbaik untuk along....sayer hrp awak doakan yg terbaek utk kami juga.....
sabar yer..kuatkan iman awak..
sayer taw awak tabah,kerna mampu untuk mengulangi membaca blog ni kesekian kalinya...
n harap awak semakin tabah....
trime kasih utk crite nie.....

atiesaidin said...

al-fatihah buat arwah even sy xmgnli anda ber2...

Iryani Noor said...

al-fatihah buat arwah..
Ajal maut, jodoh pertemuan smuanye Tuhan yg tentukan..
Sesungguhnya Allah lbh mnyanyanginya..

be strong ye dear..

Anonymous said...

sabar ye dik...
akak pun pernah mengalami keadaan mcmni semasa zaman student..
hampir serupa..
apa2 pun,yg pergi tetap pergi..
kita yg tgl kena teruskan hidup..
"life must be go on.."itu pesanan arwah pd akak sebelum dia pergi..
ajal pertemuan di tgn tuhan..
al_fatihah buat insan yg kita syg..

salamanisemanisenyumanmu... said...

salam...
kite xknal awak...
tp kite simpati pe yg jadi kat awak..
takziah...
kuatkan semangat k...

Anonymous said...

speechless ! =( ..

Kesetiaan Cintaku said...

awk....sy bca post awk ni tetibe mate sy bergenang...sy xnk ngis tp air da jtuh da.....srius...hti sy ni lembut...sy boleh selami prasaan org....hti org....sdih....smoga awk bhgia nnt....sy doakn...

afiq zamani said...

salam..
azmi mrupakan kwan baik sye mse skola rndah..
mmg kteorg rpat..
smela ngan awk rpat ngan die..
tp igt,Allah sygkn die sgt2..
sbb tue Allah amik nyawe die awal..
xnk die rosak ats dunia yg akn merosakkan ciptaan seindah die tue..
so stop blaming urself for all this..
its his destiny..
kte sme2 doakn die k..
awk jge dri awk..
awk kwan yg sgt baik..

Anonymous said...

Salam...sy fhm situasi awk..walaupun sy x pnh alaminya..jika sy di tmpt awk pown sy x dpt nk terima kenyataan ni...org yg syg kita pergi tggalkn kita...org yg slalu ambil brt pasal kita,jaga kita,support kita,yg slalu tlg kita& ada di cc kita bila kita perlukn dya...syg sekali bla kita x dpt nk hargai dya..tp kita x bley nk wat apa2 sebab sdh di tentukn oleh illahi..kita hnya mampu merancang tp allah yg tentukn...kita x boleh melawan kehendak takdir..apa yg terjadi ada hikmahnya...kita hnya mampu berserah kepadaNya...kita di jadikn dari tanah dan akn blik ke tmpt asal kita..cepat atau lambat bkn urusan kita...yg pasti kita jgk akn kembali padaNya...disini sy doakn agar arwah mendapat ketenangan dan di tmpatkn bersamam-sama org2 yg beriman...amin...

dent_ctz5 @ ekiey_naza said...

sesungguhnya Tuhan lebinh menyayangibeliau dari kita semua~

Anonymous said...

salam..
Aku hnya org luar..
n ak xpenah rse cner ilang kwn yg amat disygi..
tp..
ble ak bce citer ang neh....
seriusly...
ak sebak.. w'pon ak laki....
siyes ak cday bce citer ni...
arwah seorg kwn yg baek...
hope ang akn brjy dan mncapai cita2 yg awk rancgkan dgn arwah...
sentiasa berdoa utk arwah...
sekian...

SarahSyahira said...

semoga arwah ditempatkan bersama golongan mukmin. amin. sabar ye. yang pergi tetap akn pergi. yang hidup teruskan lah hidup dan perjuangan ni :-p

Anonymous said...

salam....
sedihnyer....sy bace pun rase cm nk mnangis...lg2 bln pose nie....Ya Allah....hope awk tabah lalui sume nie...sungguhnye Die lbih menyanyangi arwah....

xsnggup rasenyer if blaku kat diri sy sndri...khilangan org yg kita syg d saat kite lom bsedia...

byk2 kn sedekah al-fatihah...smoga arwah bsemadi dgn aman...amin....

Anonymous said...

salam...
takziah wat arwah..maaf krn sy owg luar tp mmg sdey ble kwn yg kt syg g tgl kn kt..lg2 wk2 kt amat mmrlukn die..sy dpt rse ksdhan awk..mmg ssh utk mlpekn sgle yg pna awk llui ngn die,tp sume dh pn jd kngn..awk kne rdha dan kuat..awk kne truskn hdup..die tntu hapy ble tau awk bjye dan bhgia..

Anonymous said...

Salam Buat saudara pengarang...
terasa dekat benar cerita ini dgn saya...tak terasa sedikit demi sedikit airmata mengalir...mungkin kerana kejujuran penyampaian dan olahan cerita ini...tapi yg lebih tepat lagi adalah kerana...kita pernah sama2 merasa org yg paling rapat dgn kita...apapun syukur kerana mereka2 pergi dlm keadaan tenang dan baik...terima kasih kepada pengarang kerana kembali mengingatkan saya pada sebuah kisah cinta yg akhirnye tidak bersatu...dn kenangan itu pasti terpahat disuatu sudut yg istimewa didalam hati...
Al-Fatihah...
Rosma Nadia 04-04-1985 - 02.11.2006
tanjak_pusaka@yahoo.com

Zuepapay said...

Al-Fatihah...

lavendar said...

salam...buat empunya blog ni,,saya tompang simpati kat hang,lau aku kat tempat hang pon aku akn sedih sampai skrg. aku pon penak rasa apa yg hang rasa,kehilangan org yg kita sayang,,dalam keadaan tetiba plak tu. aku harap hang sabar jer la,,anggap ni sbg dugaan untuk hang.

hafidzah hafidz said...

salam..sedeh sangat baca post adek ni..walaupon akak tak kenal adek dgn arwah, bila baca entry nih, air mata akak tak henti2 keluar..akak faham perasaan adek..akak tau adek sayangkan arwah..dari apa yang akak baca, akak tau arwah dgn adek is a good person..tapi Allah S.W.T lebih menyayangi arwah..akak harap adek tabah..

al-Fatihah buat arwah, Zulkhairil Azmi bin Md Bukhairi..

life must goes on..s2dy yang termampu..ok dek?
akak doakan yang terbaek untuk diri adek..
i-Allah..

Carlos Eduardo Rodriguez said...

salam. takziah jugak dekat arwah. aku tumpang simpati. ya Allah. besarnya kuasa Dia. semoga roh arwah Azmi ni mendapat rahmat dan ketenangan disana.

tanpa sedar aku menangis time baca entry ni.

ajal maut tu ditangan Tuhan. kita x boleh nak sangkal benda tu. jangan sesekali cakap seseorang tu mati sebab kita. Tuhan itu lagi mengetahui.

kita yang masih hidup ni kena teruskan hidup.

banyak2 bersabar.

Anonymous said...

Salam...

Saya ni orang luar. Tapi saya dapat rasakan kesedihan yang bermurung dihati awak.
Apapun Redha dengan ketentuan ini. Tuhan lagi sayangkannya.

Doakan dia.

sygs wewe said...

hurm . mmg sedihh. ta tawu la lau bendekat jdik kt kita.tabah kan hati okee

ejah said...

salam wak..
takziah dan alfatihah buat arwah sungguh menyayat hati blog awak nie..jujur air mata tak henti baca blog nie..even apa pun da jadi banyakkan istigfar bdoa smga arwah d tempatkan di kalangan org2 yg beriman.. allah tue menyayngi stiap hambanya...mgkin tue takdirnya even apa pun da jadi berbanyakla bersabar hidup kena d teruskan.. berhentila berduka kenang dia dalam doa awk..

Si Petah Berbicara said...

assalamualaikum,

sy juga org luar yg tiada kena mengena dgn hal ni,tp bila baca post awk,air mata tba2 mngalir.

mgkin krana sy prnh melaluinya.rasa brslh,sakit,pedih smua ada.tdk dinafikan mmg lama sngt bru boleh tngkn hati ni.lbh2 lg kalau arwah baik dgn kita.

awk sbr k,bykkn sdkh untk arwah.mlalui post awk ni,dh trgambar yg arwah org yg sngt baik.redha lah dgn pmrgiannya.semoga dia ditempatkan di tempat golongan2 terpilh.amiin..

lot of love,
Kak Korea <3

Anonymous said...

assalamualaikum...

harap pasrah n reda dengan kehendak-Nya... jgn salahkan diri adik taw...yang pennting sentiasa lah berdoa untuknya.. akak faham perasaan adik..bila orang yang kita syg dah tak ada, baru kita rasa syg yang amat sgt...apa pun, akak harap biarlah kita sygkan kerana ALLAH...kerna itu yang lebih kekal kan... TABAHKAN HATI YA....
NUR FATIN

Anonymous said...

sangat2 tersentuh hati bila baca cerita ni
sambil m'baca menitis air mata saya tanpa sya sedari

al fatihah
semoga roh nya di rahmati illahi dan di tempatkan dalam golongan orang2 beriman

terharu mendengar cerita saudari

Anonymous said...

slm...
sedih ble bce citer nie....wlaupun sy owg luar nxknl sapew azmi 2..
tp sy rasa ksedihn awk...
inilah yg kita rasa klau owg yg kita syg pergi dlu sblum kita...tnpa kita duga...
bnykkn bersabar...
doakn ksejahteraan die kt sana..
mgkin ada hikmah disebalik ape yg jd nie...
sabarlah yerkk..

Anonymous said...

salam..meremang bulu roma sy..
kalu bole student2 skg jgn pnjat balkoni tau nk masok bilik..byk da skg jd..dlu kt utm pn ade gk cm ni..subhanallah..bersabar ye..semoga arwah ditempatkn di sisi hamba-Nya yg beriman..amin..

Puteri Diana Zulkiffli said...

salam....
awk,sy da jangka ape yg akn awk ceritakan...mmg btol pon jangkaan sy...ya Allah...sepanjang penceritaan awk yg ari t'akhir 2,mmg sy rase sebak..dan mule menangis smpi t'esak2...sbb sy memahami perasaan awk atas kehilangan org yg awk sayangi....sy turut sedih....takziah buat awk & keluarganya...mmg sedih sgt...sbb tajuk besar 2 pon mmg sy rase ni mest ade something happen yg mmmbuatkan awk wat tajuk 2.....then,mmg sy turut menangis kerana t'lalu m'hayati penceritaan & memahami perasaan awk...subhanallah,masya Allah..i2 lah kekuasaan-Nya...mmg ajalmaut,jodoh pertemuan di tangan-Nya...kite hny bleh b'serah kepada-Nya...sy arap awk bleh terima kenyataan yg dier dah xder...& awk kene terima kenyataan yg awk x b'salah & jgn salahkan diri sndr...sbb dier pergi kerana Allah lbh menyayangi dirinya....jgn lah awk b'sedih...awk buat kan kenangan i2 sbg kenangan yg x dpt dlupakan...sy arap awk b'sabar akn kententuan Tuhan...bnyk2lah b'sabar...sekian,TQ...wassalam

Anonymous said...

o.m.g..
sabar n berdoa selalu..
GOD WILL BE WITH HIM..

syieda :) said...

cdeyh nyee.
nanges time bace entry nih.
moge roh nye ditmptkan d tmpt og2 yg b'iman.
amin~~

Anonymous said...

sabar ye dik..

al-fatihah buat arwah..
semoge rohnya di tmpatkn di sisi-Nya

Anonymous said...

salam..
b strong k..
stiap prkra yg trjdi kat kte pasti de hkmahnye..
n thank gak... coz pas bc blog ni,sy ase lbh mghargai mreka2 yg sy sygi...
bygkn dowang g tgglkn kte pon da ckup wat kte ngs petah lg realitinye..
al-fatihah...

Anonymous said...

al-fatihah...buat akk byah...tbah kan hati..ingat wlaupapepun kte yg idop nie msti trus kan khidupan kite...sye percaya klu si arwah th yg akk slalu brsedih,nescaya la,mesti dye pun akn sedih jua....akk beristifar la byk2...tuhan hnye akan mmberi dugaan kpada umatnye yg mmpu shja....jgn la akk trus brsdih.. sperti yg arwah ingin kan akk jgn repeat akk punye rsult ok...buktikan kat arwah yg akk mmpu sperti yg dye ingin kan...kte buat la ape yg termmpu utknye...
ngat stiap yg idop pasti akan mnemui mati...i hope u will strong for face this all ok...aggap la comnt adik nie hnye utk mnaikan kembali semangat akk ea..kte hanye mmpu brdoa n brserah..sesungguhnye tuhan lbih th ape yg terjadi...ade hikmah dsebalik kejadian... iklas dari azim..assalamualaikum..............

Amirul USM said...

Assalamualaikum...
salam takziah buat allahyarham...
smoga rohnya tenang n dicucuri rahmat yg Maha Esa...
buat saudari bayah...
pesan sy, truskanlah bacaan yasin buat allahyarham...
sy yakin, itu yg sangat diperlukan oleh beliau..disamping tu, bnyk2kan doa untuk allahyarham...
lg satu, tabahkan hati...(juga buat keluarga allahyarham...)
al-fatihah....

noor athirah bt isa said...

al- fatihah...
anggap ini semua ujian allah untuk kamu...sesungguhnye allah e2 maha mengetahui ape yg terbaek untuk hamba2 nye... n allah lebih syg azmi.. kite yg masih hidup ini kene bnyk berdoa agar kite sentiase dekat dgn- NYe..amin..
-iera-

Anonymous said...

salam..
firstly,sye nak ucap takziah kat awk..
awk kne kuat ea..
and stop blaming urself atau arwah..
Allah dah tentukan semuanya..
be strong okay..:)

Anonymous said...

salam...semoga terus tabah....

ayna hana said...

ayna said..
wlaupun sy x knl dye p dada sy nie rse skit sgt time bce post nie..sdih x trkte..smpaikn sy mngis tresk esk..mgkin sbb brdsrkn cter k.byah,arwh seorg yg baik..shinggakn sy jgk trse khlgnnye..i'allah sy jgk akn trut sdkhkn bcaan yasin utk dye..sbr ye k.byah..moga arwh dccuri rhmt-Nya..sglanye ktntuan tuhn..:-(

Anonymous said...

AL-FATIHAH buat Allahyarham Azmi..
moga rohnya ditempatkan dikalangan org2 yg beriman & beramal soleh..
setiap yg pergi pasti kembali kpd Maha Pencipta..
sabar k..tabahkan hati menerima ujian drNya..~

Cik Edayu Rais said...

Al-fatihah buat Allahyarham...sungguh sebak bace post kamu nie.. harap kamu tabah n sabar dlm menghadapi ujian Allah ini. Saye dpt rase ape yg kamu rase...tidak sangka begitu kesudahannya.. ape2 pun, sudah begitu suratan Illahi..kamu yg masih hidup ini, teruskan perjuangan menuntut ilmu..

farhana hanafi said...

salam takziah... al fatihah bt arwah. semoga awk tabah. sme ini tlh d tkdirkan. sabar ya.

atyn said...

salam sista . i dont even noe u tp bila baca entry ni akk sedey . cz akk alami benda yg sama . it just not my bf but my future fiance . tp dek , harap adk kuat . akk smp skang pon xmampu nk terima . nangis , teringat . kenangan tu sume indah dek . xpe kalau teringt , jgn meratap je . mungkin ada hikamh sebalik sume ni . al-fatihah

Fara Dee said...

Salam , saya membaca post ini dengan aliran air mata . Saya harap akak sabar menjalani kehidupan .

Anonymous said...

sALAm~ aJAL maUt d tGn tUhaN.. yG mAsih hiDup TRoskAN LAa idUp dGn tAbaH n dOakAN pEmerGian aLLahyarham... aL-faTihaH...

Anonymous said...

salam..
sbr ye dik..al-fatihah wt arwah azmi.
smoga arwh brada dcc org2 yg b'iman b dosa2nya d'ampunkn..
byk2'n b'doa ye dik.
akk pn penh kehilngn org yg t'syg...
org tmpt akk b'mnja,mengadu segla mslh..
still ingt pd dia smpai ke saat ni walaupn dia dh lma tngglkn dunia nih..
jgnlh b'sedh dik cz bla kte sedh,arwah x akn pegi dgn tenang..
jga di n keshtn adk k..

Putreyy Afieka :) said...

esh , myb saye ta kenal awak , but bile bace post ney , saye menages , mule-mule setitik , den maken lame , maken byk , sedih sgt :'(

Azlina Idris said...

salam,adik..semoga adik lebih tabah dan akak x tau nak ckp apa,sedih sgt..akak pernah rasa kehilangan..so apa pun adik jadikan memori bersama dia untuk adik teruskan pembelajaran adik..teruskan impian kalian berdua..jadikan ia dorongan k..apa pun bersabar bykkan baca Al Quran..kita x kan melupakannya,sukar tp kita jadikan ia satu moment tuk adik terus berjaya..amin..Al Fatihah..

Anonymous said...

assalamualaikum....
weh hang sabaq la, dia dah janji dgn Tuhan mcm tu, bg aku hg cerita detail mcm ni sebagai manifestasi rasa sayang hg sebagai sahabt kpd dia, tp hg kena tau, janji Tuhan itu pasti, kalau hg sedih, mcm mana hg nk tunaikan jnji hg utk tak repeat asasi.

sedih memang sedih,tp hg kena kuat...
aku tak tau apa nk ckp or bg advise kt hg, tp percayalah, arwah insya Allah aman kt sana...
dia kan mati syahid, jd mesti dia pon sedih bila tgk hg sedih...

hg kena kuat, memori ttg dia tu jdkan sandaran utk hg berjaya k......
semoga hg lg tabah utk mghadapi hari2 yg akan mendatang.....

Anonymous said...

em... ya allah sedihnye ktika baca coretan nie..
takziah buat keluarga arwah....
semoga arwah berada ditenang di sisinya.....
awk perlu kuat smngat awk dan sbr mghadapi ujian drnye......
alfatihah utk arwah

::Mastura:Zakaria:: said...

sangat sedih membaca..huhuhuhuhu...sabar ye..semoga roh allahyarham sentiasa dicucuri rahmat

Baby Gurl said...

salam....takziah tu kamu..saba...ini semua dugaannya...ajal maut di tangan-NYA...saya bersimpati...mungkin sye org luar..tp sye fhm perasaan awk....sedih ssye bc entry nie...;(

saba byk2...bykkan doa utuk arwah...bacaan yassin untuknya..semoga die diletakkan di kalanagan orang2 yg beriman....akhir kata, teruskan cita2...:(

Wana De'Amor said...

saya tak mampu ckp apa! terlalu sedih! azmi..mengingatkan sy kepada seseorang!..sabr ye...

Anonymous said...

salam...sy hanya org lua.tp sy paham ape yg awk alami..cause sy pn bru jgk kehilangan antara org yg plg sy syg n rapat ngan sy..pemergian nya hanya dlm sekelip mata..tp 2 smua dh trtulis.air mata yg mngalir tdk membawa apa2 mkna.stp kali kite trngat pd arwah,sedekahkan la fatihah n doa buatnya.smg arwah ditemptkn dikalangan org2 beriman..amin......

fuzzto said...

salam. al fatihah buat arwah. tabahkan hati. jangan salahkan diri sis. pecaya to qada dan qadar. semuanya da tetulis dalam loh mahfuz. doakan semoga arwah aman di sana. <3

Anonymous said...

sedih ya tuhan,,if this happen to me..i donno how i'm gonna go through it..u'r really strong miss byah...rajin2 sedekahkan al-fatehah n yasin buat azmi....n don't ever wondering y this happened..coz semua nie..dah tertulis..takdir Allah...

nurul said...

salam buat bahyah...
setiap yang berlaku ni pasti ada hikmahnya...
so,jgn salhkan diri sendiri ye...
ALLAH lebih sygkan dia sbb 2 la ALLAH amk dia dulu...byak2 berdoa n hadiahkan yasin utk dia ye...jgan sedih2 tau..
bahyah ptt bersyukur sbb bahyah ada gak kenangan gembira ngan dia...bahyah jgn lupa apa yang dia pesan tau..blaja btol2...jgn sedih2 lg tau...bahyah cuba berusaha utk merealisasikan impian dia ngan imoian bahyah ye....

Anonymous said...

al-fatihah...semoga arwah dalam golongan yg dikasihi allah s.w.t

farysa said...

berdoalah semoga allahyarham azmi tenang di sana
sedekah kn Al-Fatihah byk2

Anonymous said...

takziah dan al-fatihah wat arwah, mge dye bhgia di sana.dan brde dlm klgn org yg bertaqwa...i-allah..setiap yg pergi ad yg kembali dan setiap tgisn 2 tnda kita msih ad hati utk sst yg kita syg...doakn lh kesejateraan nya..

aHmaD haRieZ FuzeIN said...

semOga roh arWah di cucurI Rahmat,,
harap bersabar dgn pe yg berlaKu,,,
ajal maut di tgn tuhan,,
OKeh,,,
.......................

Khalid Kamal said...

sama2 la kita mendoakan kerahmatan arwah di sane..moga dipermudahkan urusan arwah...dan rohnye dirahmati..

Shamz Johan said...

hanya linangan air mata untuk awk selepas baca post nie..
sy dapat rasakan bagaimana keadaannya
dan sy juga cuba menyoroti kejadian ni..

bukan nak tambahkan kesedihan awk...
Arwah tau dia akan pergi, jadi dia
nak wat yg terbaik utk org dia syg
iaitu awk...

segala2 yg dia buat dr 2 mlm petama sumernya kerna awk...
dia tau dia takut tak sempat utk wat sumer tu
tp dia cuba juga utk penuhi pe yg ada untuk dia
utk kali terakhir...
Allah mmg sygkan dia...
hari jumaat adalah hari yg mulia untuk
insan kembali pada Penciptanya

sy harap awk jadikan kenangan sbg
penguat hidup dan semangat awk
untuk awk terus kan cita2
kirimkanlah Al fatihah buat hadiah pd arwah


satu kenangan yg sgt2 bernilai..

Anonymous said...

salam....
takziah yea..
sy pnah rsainyer..
dont blame urself..
bykkan baca yassin utk ketenangan arwah disana..

syer. said...

assalamualaikum..
sis..
sy tegerak nak bce entry ni sbb ade review lam blog kwan..
menangis sy bce kisah sis ni..
bnyak2 kan sedekah al-fatihah ngan yasin..
sy pun penah alami benda yg sme ngan sis alami skang..
bnyak2 besabar..
be strong..
insyaAllah..setiap perkara yang berlaku ni ade hikmahnya..
jgn blame urself for wat happened..
dah ketentuan Allah..arwah pergi dahulu..
bnyak2kan bedoa..arwah tentu tanak tgok sis sedih2..
yang pergi tetap pergi..kte yg hidup ni kna teruskan idup gak..
papepun..jgn lost hope..kuatkan diri..
al-fatihah untuk allahyarham azmi..

Anonymous said...

salam....
takziah tok kwn awk 2...errmm..da mmg ajal dye awk...nk wt cmnew...mndew nie prnah terjadi at sy gak....besew laa...mybe Allah sygkn dye.....moge rohnye dicucuri Rahmat.....aminn....

ieyla intan said...

salam takziah dari ieyla...
semoge roh nyer di cucuri rahmat...dan di tempatkn dgn orang2 yg beriman..
kuatkn semangat bahya..jgn salahkn takdir allah...semua terjadi atas ketentuanNya dan ada hikmah disebaliknye.
setiap yg idop akan pergi meninggalkn kiter...
al-fathihah bt arwah..

Umy Atika said...

Salam.
Al-fatihah buat Azmi.
post nie sedeh sgt2.
hopefully, awak tabah menghadapi dugaan nie.

Anonymous said...

akum. al fatihah buat arwah. smoga awk dan kluarga dia tabah ya..
apa yg brlaku ada hikmahnyaa. Allah lbh sygkn arwah. mmg da smpai masanya,x kira mcm mn cara skalipon... mmg susah nk trima tp insyaallah masa akn ubati.. wlaupn dlm masa yg sgt lama.. byk berdoa, bc quran dan berdoa buat arwah.
dan apa yg plg penting, awk ptot brsyukur dpt knl dgn arwah spnjg awk hdup d bumi ni...
tabah ya... insyaallah Allah akn mnolong hamba2Nya yg mmerlukan.. salam...

nur farana said...

salam......
takziah pada awak dan Al-fatihah kepada arwah....
saya tahu perasaan awak sebab kite serupa.... mungkin cerita kita same tapi jalan cerita kita berbeza.... semua dimuka bumi akan pergi...mungkin kerana kita tapi kena ingat itu adalan kehendak Ilahi.... Dia yang merancang segala2 nya.... apa yang berlaku Allah swt lebih menggetahui....amin.

Anonymous said...

al-fatihah untuk arwah....
4 u information...
mendengar cerita mengingatkan sy tentang kisah sy....
4 orang yg sy syg xde wak...
kwn baik sy, someone yg special bg sy...
4 orang wak...
sy rasa mcm diri sy nie bagai malapetaka...
tpi betul wak, sume nie mmg da suratan takdir....
memang sdeyh kan???
sy still ingat ngan kematian someone yg syg tue selepas sy berselesih faham ngan dia..
dia nangis wak....
saya xdpt trime.....
leps tue, kwn baik sy xde....
saya rasa cm nk gile...
byk kenangan sy ngan dye.. setiap saat...
n then, someone yg amat istimewa bgi sy..
dia xde sbb penyakit yg da lama dia hidapi tpi xpernah nk gtaw sy walaupown ade warkah dia untuk sy, sy sedeyh wak...
sy cuba menyepi..
tpi sy kenal ngn someone kat kem sbb sama nasib ngan sy... n then, lps tue di pulak pergi coz acidnt.. byk kenangan ngan dia... 4 org orang yg syg xde wak... lama selepas kematian kakak kandung sy...
tpi sy still cuba untuk ketawa n lupakan semua nie n terus berdoa untuk arwah....
2 drpd mereka mengirimkn warkah seperti awak..,.,., sy sanggup byr brpe pown untuk lihat mereka semua untuk kali terakhir...
sy pernah citer pasal sorang drpd mereka pd my lecture...
tpi amik masa sbulan lebeyh..
walaupun crita pendek yg s crita wak..
sy kembali sedeyh lepas dgr citer awak,..,.,
sedeyh sgt wak..,.,.,
sy phm prasaan awak.,.,.,

tis said...

bring tears to my eyes. i feel u babe. how unfair to you. just cry, thats the only way for you to overcome this. you will become stronger.

reena said...

Menangis saya baca entry ni. Awak banyak sabar ye. Banyakkan baca Al Fatihah & Yassin untuk arwah. Moga rohnya dicucuri rahmat..

Anonymous said...

al-fatihah....
moga2 arwah ditmptkan dikalangan org2 beriman..
amin...
aku harap pasni,jgn laa disbbkan sesuatu kita wat keputusan terburu2,...jdikan ia sbg 1 pegajaran

Amir Farhami Bin Abdullah said...

Saya Orang Luar....Teruskan Hidup Anda...Perjalanan Anda Masih Jauh...Al-Fatihah Untuk Arwah Kawan Anda...

Saya Dapat Lihat Anda Seorang Yang Tabah Dan Bukan Seorang Yang Senang Menangis.....

Anda Mempunyai Tarikan Yang Kuat Di Dalam Berkawan. Pasti Anda Mempunyai Ramai Kawan. Ambil Kekuatan Dari Mereka Dan Berdoalah Kepada Yang Maha Esa, Allah S.W.T.

Hanya Dia Lah Yang Mampu Menolong Anda.

Take Care

sis elly said...

um..ya Allah,innalillahi waiina lillahi roojingun..
jgn putus hadiahkan allahyarham dgn bacaan al-Quran..
mungkin suatu masa nnt,awk berdua akn dipertemukan..
dgn hadiah bacaan al-Quran,mgkin membuatkan azmi sgt berterima kasih pd awk..& berbangga memiliki shbt sprt awk..
kuatkn smgt =)

Anonymous said...

salam....akak sy turut menagis ble bce blog akk sy harapkan akak sabar n tabah sy hanya mampu sedekah kn al fatihah wat arwah.... smoga arwah d cucuri rahmatny amin.....aL-FATIhah.. n segalany ketentu an allah kak...

Anonymous said...

assalamualaikum..
takziah..sy faham perasaan saudari..
sakit kan..sy mgalaminya..erm..walau sape pun kite kt dunia..kite kne yakin..insyaAllah,sgla yg perit,pahit..akan ade manisnye..insyaAllah..

Anonymous said...

sabar je lah...inilah dugaan nya...jgn putus asa...xde yg kekal dlm dunia nie...ok...assabru iman...sesungguhnya allah lebih mnyanyangi nya...

eyla said...

~salam.
~sempat jugak bc entry ni smlm..
~siyes sedih! smpi leh trnanges kat opis(hoho kantoi bk fb tyme keje)
~entry u dah bg byk ksedaran n pngjran kat sume org trmsuk akak
~ignore jew makhluk yg wat fitnah n ckp bruk psl u.i alwys supot u!
~Al-Fatihah wat Azmi
huwaaaaa....sedihhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!

Anonymous said...

ya , Allah. tak sempat nak bace

Anonymous said...

sabar byk2 k dugaan tuhan....sy dlu pon blaja kat PASUM tp xkesampaian nk abiskan pengajian sbb mak soh jd cikgu..trskan perjuangan di sane..

Anonymous said...

salam..mne post??? xder pun..sy dgr ade cite sedih sal kematian sorng pelajar.terbace dr link mber..tp bile klik blog awk...da di remove..ape yg sedih nye? ape cite di sebalik??

Anonymous said...

sabar k...
Allah lebih menyayangi de....=)

sueRAFE said...

innalillah

afiq zaim said...

assalamualaikum..saya x smpt pon nk bce post ni..tp sy juz nk ckap awk nkne kuatkan iman..tabahkan lah hati awk dan lebihkanlah kesabaran dalam diri awk..ujian ni dari Allah..so awk kne time qadaq dan qadar Allah ni..truskan pjuangn awk dlam dunian semntara ni dan ringankanlah tangn awk untuk mnadah dan ringankanlah mulut awk awk utk berdoa pada Allah supaya saudara kita ni selamat lah disana..k..assalamualikum..

Farah ^_^ said...

rindu kt arwah..
dulu die best friend abg sy aka kwn sepermain sy..
main basikal sme2..sms sme2 kelakar pulak bile trkenang kn kisah lama..
:'(

al-fatihah
semoga roh ny dicucuri rahmat..

Anonymous said...

slm..takziah kpd keluarga arwah..sbnenya sy x sempat baca abis pon kisah tu,,,bru je baca separuh,,

Farah ^_^ said...

arwah kwn baik abg sy aka kwn sepermainan sy :)
rindu ny time main basikal sme2..
sms sme2...gelak sme2
seriously miss that moment..
:'(

al-fatihah
moga roh ny dicucuri rahmat..

nurul hanan said...

bersabarla. setiap yg berlaku ade hikmahnya

Anonymous said...

erkk .. salam ..
kak ..
kesah akak tuh mmg mnyentuh aty btol ..
smpi skrg saia tregt ..
mule2 than nges gak ..
tpy bile da bce bwh2 tuh sape bule than ..
nseb bek tade spe nmpk .. huahua ..
kak sabar eyh ...
ish ... respect giler akh tat akak ..
hurmm

«Oldest ‹Older   401 – 544 of 544   Newer› Newest»