01 August 2010

warkah buatmu , ZULKHAIRIL AZMI BIN MD BUKHARI ..

kepada sesiapa yang terbaca entry neh , tolonglah luangkan masa anda 2 , 3 minit untuk sedekahkan al-Fatihah buad ALLAHYARHAM ZULKHAIRIL AZMI BIN MD. BUKHARI yang telah kembali ke Rahmatullah pada 30 Julai 2010 yang lalu . Moga rohnya dicucuri rahmat . al-Fatihah ..

bagi yang nak tengok gambar Allahyarham , bule tengok kat sini .

*post neh diedit pada 27 Ogos 2010 , 9.50 pagi . saya dah pun remove cerita tuh . maaf , memang saya berniat nak letak sebulan saja cerita tuh di blog ini . hari neh , genap sebulan Allahyarham pegy . jadi saya ambil keputusan untuk remove cerita tuh . jangan request lagi untuk saya letak warkah tu semula . saya xakan letak lagi . harap semua memahami .
assalamualaikum ..

544 comments:

«Oldest   ‹Older   201 – 400 of 544   Newer›   Newest»
Anonymous said...

salam...
honestly,sy btul2 tersentuh ngan ap yg brlaku pada awk..awk brsabar k..byk2kn doa untuk arwah..mudh2han arwah ditempatkn di kalangan orang2 yg beriman...sy trut merasai kehilangan yg awk rsa..take care..jadikn pesan2 dari arwah sebgai pnguat awk dlm menempuh dugaan hidup..sy brsama awk wlaupun bkn btl2 di sisi awak..

Aniki.

Anonymous said...

salam takziah....
em...ajal x kire masa,bile dh dipggl,Allah lebih menyayangi nya..harap saudari tabahkan hati..pedih bile membaca,seolah dpt merasakanya,tp pedih lg org dekat2 ngn arwah...
hadiahkan al-fatihah pd arwah,tiap2 mlm ramadhan nih...insyallah,tenang lh hati saudari,k?apa yg dihajatkan oleh arwah pd saudari,kerjakan lah,agar roh arwah lebih tenang...usaha2!
Salam takziah pd keluarga dan kawan2 arwah...

Anonymous said...

bersabar la ek...~

Anonymous said...

al-fatihah

Anonymous said...

salam .
tabahkan aty ye dgn dugaan ni .
memg susa nk terima kehilangan orang yang kite syg . walaupun sya tak kenal awk tp ble bce blog nie . menitis air mate sye . tabahkan aty awk ye ? life must be go on ! all da besh for u .
al-fatihah untuk arwah .

Anonymous said...

salam...
erm sedih sgt baca cite adik ni.. byk2 sabar yer.. semoga arwah dicucuri rahmat n di tempatkan di kalangan org yg soleh.. al-fatihah..

acap krosslinez facebook !! said...

weyh !!cdeyh gla !!
hu3...aq nk add hg kt fb,xtaw la aq knai ke x hg

Anonymous said...

al-fatihah...
walaupun arwak kini sudah tiada disisi awak..
tapi awak masih ada janji yang awk harus tunaikan pada dia..TUNAIkan janji smoga roh nya tenang disana...
-fir

Anonymous said...

salam
be strong..
Ksian,mude2 lg da trime dugaan yg cmni..
xpe,maybe ade hikmah..
cdey bace post ni..
smoge dpt ros kan khidupan..
bnyk2 kongsi masalah ngan kuarge..
life must go on..

wasalam..

Anonymous said...

salam....akak,,sye ni org luar..kbetuln jmpe blog ni..sya ucpkn takziah byk2 buat akak n keluarga arwah...al-fatihah buatnya...sedih saya bace post akak,,smoga akak kuat dan tabah ye...jgn sesali apa yg dah berlaku..teruskan kehidupn akak...simpnlah ia sbgai memori abadi dlm diri akak...tabahkan hati..teguhkn iman mu..


salam...

Anonymous said...

salam..
mmg sedihkn
hargai bila msih ada
kenang bila tiada
kta xthu spe yg pergi dlu
so sume ini suratan takdir
kita rerima hakikat
ajal maut sume sudah dtetapkn
dlm soal mati tiada yg disalahkn
syglh owg yg sygkn kita
sblum kehilangan semua
tidak kira siapa
wasalmn

nieza.. said...

al-fatihah untuk arwah azmi....dia mnggal pd 30.7...pd 31.7..plak sy jgk khlgn org yg sy syg..pkwe sy..mggal sbb exciden..so cite ni mmg bt sy sebak yg teramat sgt..n sy x smpt nk tgok muka arwah bt kali terakhir..tp hnya doa supaya arwah aman di sana..

Anonymous said...

al-fatihah untuk arwah azmi...sy dpt merasakan kesedihan tu..cz 31.7..sy jugak khlgn org yg syg..iaitu pkwe sy mnngal sbb exciden..1.8 tu bithday dia..n pd penulis ni...sbr n bnyk2kn berdoa..mmg sukar untuk menerima org yg pergi dgn mengejut cm ni..

Anonymous said...

Banyak2kan bersabar....
Kuatkan semangat untuk meneruskan kehidupan...
Al-fatihah buat temanmu....

Anonymous said...

salam..sdih gak bila sy bc ksh nie..cz sy pn prnah melalui situasi cam ni 3taun lps..sm pd trikh yg arwah azmi mnggal tp pd taun 2007...mmg skit n sdihkan bla d tgl kan org yg rpt n yg kite syg..
tp ape2 pn..tkziah d ucpkan pd fmily azmi n bt saudari bykkn bersbr n slalu sdekah kn al ftihah bt arwah..
hidup mesti d trus kan wlaupn "dia" tiada d cc..
semoga roh nya d cucuri rhmat...amin..

Anonymous said...

ya allah..
amat menyedihkan dik.abg orang luar terbaca dlm fb.menitis air mata abg membacanya.abg juga pernah merasai kehilangan org tersayang.
cara yg terbaik utk diri kita ialah kita kena
redho dgn setiap af'al allah,adik boleh menagis, nabi kita pun menagis ketika cucuya meninggal di pangkuan nya sehinga di tegur oleh para sahabatnya.kata nabi ianya tidak mengapa kerana manusia di isi dengan perasaan suka,sedih dan sebagainya,cuma adik jgn sampai berlebihan & mempersoalkan takdir allah(kalau ada).ianya di larang.Apa2 pun abg harap adik tabah dan ambillah peluang bersempena dgn ramadhan ini sedekahlah sebanyak mungkin pada kawan adik tu.salam.

Anonymous said...

semoga roh arwah dicucuri rahmatNYA . amin .

Anonymous said...

saba yea dik...da ktentuan ilahi...jgn slh kn dri adik...bljr mnerima kyataan...sesungguhnya ALLAH lbih syg arwah....

akudandia said...

salam,

wlpon dah terlambat
p sy ttp nk ucapkan salam takziah..
sy da baca sal kmatian arwah mlalui fb..
rmai kwn2 sy kt um..
moga arwah ditmpatkan dikalangan org beriman..

Anonymous said...

awk..kisah awk ni btl2 wat sy mnangis...
awk...sye pham ape awk rs..ngan kisah awk ni wat sy akn lbh hargai org yg sy syg..sbb sblm ni sy slalu pkse2 org yg sy syg,wlupon die tgh pnt or skt..sy rs mnyesal skg..
sy hrp sy xtlmbt lg...ape2 pon mmg kte kne troskan hdp klu jd mcm ni..bjye,mcm ape yg awk jnji ngn die k..

al-fatihah tok arwah..

yamato said...

yamat0-ampang

YA ALLAH.. ko tempat kan dia disisi orang beriman.
sy baru je bace.. ni xtahan sgt.. try control but can't..ermmm.sabar byk2.. sy tau berat mata memandang... berat lagi bahui yang memikul...

Anonymous said...

Salam.
Al-Fatihah utk arwah..
Sedih sgt2 pas bc post ne.... :(
B strong Girl! B Strong!

yaya said...

mintak izin copy n post entry ney kt blog yaya .
yaya lalui situasi yg sm 11 hari lepas bayah .
tatw nk kata ap tp tabahlah ...
dpa tlalu baik sb tuh dpa ta lama didunia ney .
moga tenang aman &bhgia dpa disana .
:)

Anonymous said...

i turut sedey dan bersimpati..
teringat my sis yg jatuh dr tgkat 10 sama..tergelincir..
mcm u cerita..luka tuh pon my sis ade..

Anonymous said...

salam takziah!!
hati ku berdebar2 ble bc cter ni...
bc citer ni mngingatkan sy kpd rakan saya di kem dlu yg mngalami situasi yg lbh kurang sama ng awk...
smpy skrg hidupnya blom tenang kerana asyik teringtkn arwah...
hny pd sy dy critakan semua ni...
sy cba untuk m'bri smgt untuknya & redha dgn pemergian arwah...
buatmu, bykkan bersabar...
sedekahkn ap yg patut tuk arwah...
setiap yg hidup psti akn bertemu ajalnya...
cma kita xthu ble msenya tba...
al-fatihah buat arwah....
amin~

zaki said...

salam....
harap adik sabar dgn ujian Allah...
jgn terlalu merindui.. nnt merana diri...
bykkan istighfar... insyaAllah.. Allah sentiasa bersama hambaNya... bykkan sedekah kepada arwah.. moga dia berbahagia di sana... :)..
"mati itu pasti, hidup insyaAllah"...

Anonymous said...

kepada adik...bnyakkan tabah k...sy bru je baca n dapat thu kiash ni.,,pe2 pown..yang pergi tetap pergikn..kita yang hidup ini kene teruskn jgk...jgn sedih taw...takziah kepada keluarga beliau....

w0ndeRgurL said...

hye...
mga awk tabah mellui sume dgaan ni...
sy pnh llui pe yg awk llui...
sentiasalah sedekahkn al-fatihah stiap kli rndukn dy ek...pepn,smile olwez cz smile can be as a medicine 2 all da sadness...=)

Anonymous said...

ya allah...:(..sgt sedih..mugkin tuhan lebih sygkn dy..sbar ea?..:)

Anonymous said...

..bnyk an alfatihah..bnyk bnda yg ptt kte tmpuhi at dnia ny..wlaupown just bce,tp sy dpt rsai pew yg awk ase 2..bnda da brllu,tbh an smgt untk hdapi mse dpn yg akn dtg..kin ny dugaan yg ptot awk tmph dlm umr yg msih mda.sume owg akn pegi,xdew owg yg akn still at dnia ny..skali lg,tbh an smgt untk hdpi mse dpn,jd an pew yg arwah pnh ckp sbgai smgt untk jd lbey baik n jd owg yg brgne dlm hdp..insyaallah..

Anonymous said...

askum..
saya baru je baca post nie.. saya jmpa dlm fb.. sy terus menangis mmbca cerita nie.. harap awak tabahkan ati... ingat jnji awak pada arwah.. semoga arwah ditempatkan dikalangan orang2 yg sileh & solehah.. amin..

AL-FATIHAH... ~WANIEY91~

Anonymous said...

salam...
akk ucap takziah kat adik n fmily arwah azmi...
srius akk bca post adk nie mmg ngis tnpa hnti...akk rasa sebak sgt...pe yg akk leh kongsi ngan adik kna byk brsbar, kuat kan smngat n sntiasa berdoa utk arwah....yg pegi ttap akn pegi..kte yg msih idop kna tros kan n jgn brptos asa....nilai prshabatan lbh pntg dri sgala2 nye...xda nilai nye...
Smoga arwah di tmpat kan ngan org2 yg beriman...
al- fatihah..

Aku Bdk Sombong said...

salam,
saya harapkan awak terus bersabar di atas apa yang terjadi, seperti teman2 ckp, teruskan apa yang awak dan dia janjikan, pasti itu akan boleh membuatkan tenang..

Anonymous said...

salam..
sya bersimpati pemergian arwah..
sbgai sahabat yg sejati,kita ptut hadiahkn al-fatihah utk arwah..sya yakin arwah bnyak ambik berat mengenai awk..cuma arwah xsggup luahkn..
wlpn sya xdpt mmbayangkn wajah arwah tpi sya dpt merasai perwatakan azmi..bgi sya azmi xpernah hilang dlm igatan awk..dia sntiasa berada disisi awk..sya percaya dan yakin awk akn jmpa shabat seperti AZMI stu hari nnti..

salan takziah utk keluarga arwah..
Al-fatihah buat sahabatmu..
*igatlah pesanannya kerana itu dpt memdorong anda satu hari nnti..percayalah..

Anonymous said...

hurmmm...aku ngaku air mata aku nih susah nak keluar..but lepas aku baca cite nih...aku kalah.aku menangis...aku xnk cakap banyak.hanya doa dan yassin dapat aku sedekahkan.insyallah...semoga saudari tabah meneruskan hidup nih..

Anonymous said...

salam..amat myedihkan skali stelah taw citer sbnar..time arwah azmi jatuh kwn2 sy ada di situ..sy dtg lwat skit cz dr uitm s.alam..stelah taw crita sbnar sy yg silap..cz mgutuk mgapa dia terjun n xtggu kwn dia..arap awk tabah taw..smoga roh arwah ditmpatkn diklngan org beriman.amin.al-fatihah..

Sekapur Sireh said...

AL-FATIHAH BUAT TEMANMU....

HARAP SAUDARI TABAH MENGHADAPI PEMERGIAN ALLAHYARHAM..

eila_eriqa said...

Salam...
bYkkn bSabar & beRdOa utK arWah..
sEmOga aRwah tEnanG d SaNa & aWk tRuskn hiDup dGn BJaya..
al-Fatihah utK arWah..

bencu said...

Salam...
Takziah kepada penulis, sgt sedih bace post ni..
tabahkan hati mu dik.. akak pernah kehilangan 4 org yg akak sayang dalam masa 5thun b'turut2.
Kawan baik dr kecik, 1st love, abah akak sendri.
sangat perit untuk kita terima kenyataan itu.
Tp percayalah ade hikmah d'sebalik ape yg telah t'jadi.. dan hikmah itu hanya Tuhan yg tau.
Pedulikan kata org yg xb'timbang rasa. org yg buta hati saje yg xtau rasa sedih. Akak org luar yg xpenah kenal adik n arwah pun blh menangis bce post ni.
Menangis bukan b'erti taksub akan kehilangan org yg kita syg. perasaan mcm2 yg ada dan sukar untuk d'gambarkan ketika itu, tmbahan pula adik m'habiskn sisa t'akhir hayat die b'sama.. gile xterasa. Redha la pemergian die, nangis lah puas2 n mulakan idup baru dgn semangat dia dlm diri adik. Asalkn kita xmenduakan pencipta kita Allah swt..

Anonymous said...

sedih gile.....urmmmm

Anonymous said...

al-fatihah..
salam takziah.. byk2kn sembahyang ye... jgnlah slhkan diri sendiri ye.. kuatkn semangat k!

mariam ali@mustafa said...

Salam Awk...

Ajal, Maut, Jodoh & pertemuan hanya blh dirancang oleh manusia..
tetapi Allah S.W.T yg menetukan segalanya..
Awk jgn salahkan diri awk sbb kwn awk meninggal bkn kerana awk, tp, kerana ajal nye dah sampai hari tu awk..

Hopefully, kite sama2 doakan yg terbaik buat arwah di Sana.. Amin..
Al-Fatihah..

Anonymous said...

ermm..nseb kte sme dek..akak hilang org penah akk syg n cinta..n org 2 akk kenl dy dr skol tdika..lg mnyedihkan..gmbar akak msih trseat dlm purse dy wktu dy meninggal..adek beruntung sempat berjumpa dgn arwah..tp akak hnya sempat msej shje..last msej dy..dy nga reply msj akak..sngat sdeyh dek..akk pham prsaan adek..kjdian 2 pun blaku wktu akk kt matrik..final exam utk last sem matrik//sgt perit utk trme..tp lme2..kte sedar..kte xkn mampu melwn tkdir..bykkn bersbar..ad org insan len xbertuah mcm adek dpt jmpe dy sblum pergi..

Rozuan Ismail said...

Salam..
saya sangat simpati ngan awak..
x sangka Allah SWT memberi peluang kepada saya malam ini untuk membaca blog ini..
menitis air mata saya membasahi pipi ini..
x sangka awak akan hadapi semua ini..
saya ingatkan saya lah org yg paling sedih bila musibah berlaku kepada saya..
Tapi cerita awak lebih menyayat hati..
Saya faham perasaan awak bila org yg kita sayang pergi tanpa memberitahu kita..
Itulah kuasa Tuhan.. Kita sebagai hamba-Nya harus redha dengan semua ketentuan-Nya..
Sabar dan mudah-mudahan dia selamat di sana..

Anonymous said...

awak..simpati kt awk..be strong k..
btw..erm..sy jmp blog ni..n ada pic arwah..
http://farhanadankamu.blogspot.com/2010/07/pelajar-um-meninggal-dunia-akibat.html..

norabaiyah said...

adik sedih akak dgo cite adik...pe2 pun tabahkan at ek...name akak pun baiyah jugak he2...akak paham memang susah nak lupe kan arwah..adik cri la kekwan lain untuk mengubat at adik..sbb kalo adik alone nanti lagi sedih....

farix said...

sbr k,kita sme tp i rase smua 2006 mse i nk amek spm. .bestfren i nme nye hafizah. .ktorg rpt sgt2. .ramai igt ktorg cple. .i mule2 x cye dia ninggal,i troz g hosp,g bilik mayat,n baru i cye. .dier xcdnt dgn bf dier. .i tgk chntk jenazah,x de luka o calar. .i tgk sekjap je,i kua twoz ngez. .even i laki,i ngez dh mcm pompuan,bayangkn lah kwn rapat sgt2. .terlampau rapat,tbe2 pegy mcm 2 je. .dh la i nk spm. .ptot dlm cluz dia slalu termenung. .

g-M@N said...

salam.. Takziah buat keluarga arwah dan awk.. Terharu hingga menitiskan air mata bc blog ni.. Malam ni pn sy sdg teringatkan kwn2 yg tlh meningglkan sy.. Semoga arwah dtmptkan dgn org2 yg beriman.. Al-fatihah.. Amin.

anne said...

salam dik.

saya tak pernah kenal awak tapi lepas baca semua ni, saya terdiam. saya penah kehilangan juga. semua orang akan rasa kehilangan. tabahkan hatimu, jangan terlalu meratap, tunaikan cita-cita arwah. awak kene kuatkan semangat, jangan sampai hilang semangat.

simpan memori awak dengan arwah. selalu buat "closer" bila awak teringatkan dia, al-fatihah. awak kene bangkit balik semula. la tahzan, jangan bersedih.

g-M@N said...

salam takziah buat keluarga arwah dan awk.. Cerita ini memg menghayat hati.. Harap awk tabah menghadapi hari2 yg mendatang. Same2 lah kite mendoakan roh arwah ditmptkan dgn roh2 org beriman. Al-fatihah. Amin.

haleina said...

askum..
hope awk sbr..kuatkan ati..
semua ni ade dugaan..
sy paham pe awk rasa..
cz sy penah kehilangan org y sy syg..adik sy sndri..
n sy xsmpat tgk jenazah adik sy pun..
sy hanya mampu tgk kubur y still merah..
hanya tuhan sj y tahu perasaan tyme tu..
hope awk kuatkan smngat..
jgn jd mcm sy..
1 semester sy down..
skg sy try build up myself balik..

Anonymous said...

shit this one making me sad like hell.
innalillah~

Anonymous said...

salam takziah....
sedey sgt...kisah nih boley jdi peringtan pda kite sume yg ader kwn baek...
bgi taw laa dy law korang sayang dy...jgn pendam..t menyesal...

Anonymous said...

takziah dr sy....hrp awk byk bsbr...bykn doa utk arwah...smoga tng disana...ad hikmah arwah prgi..awk tunaikn la jnji awk pd arwah...msti arwah nk awk hdup dgn baik...

Anonymous said...

al-fatihah!

greenloverz1509 said...

slm..
sya faham perasaan awk..
mgkin dh ditakdirkan arwah pgi dulu kerana Allah lebih sygknya...Tugas kita sebagai hamba yang masih hidup ini haruslh meneruskan perjuangan untuk hidup..Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dengan golongan-golonga yang beriman.Amin.

Adam Haiqal said...

adam mengalirkan airmata saat membaca entry anda...tabahkan hati anda..
yang hidup pasti akan mati..cuma bila,di mana dan bagaimana,kita tak pasti..
al fatihah kembali untuk temanmu.

jikalau anda rindu pada teman anda,sedekahkan alfatihah pada beliau.
takziah buatmu kawan...

Anonymous said...

ajal dan maut telah ditentukan oleh tuhan.kite yg masih hidup harus ambil pengajaran.
al fatihah utk arwah.
bwkkan bsabar ye.

Anonymous said...

takziah untuk ARWAH....AL-FATIHAH
semoga rohnya dicucuri rahmat....

saya sgt tersentuh dengan cerita wak nie... ketika sy baca post wak nie x henti2 air mata saya mengalir macam da lama sy kenal korang....anggaplah suma ini dugaan ALLAH k...mesti ada hikmahnya...

najwa said...

salam adik, akak nk tumpang bg nasihat..mmg sedih bc entry adik ni,akak sndri dpt rasainya walaupun xpenah alami..akak hrp adik byk2 kan bersabar n tabah..ni semua ujian dari Allah SWT..jauh lg perjalanan hidup adik, n adik kena laluinya jugak..akak hrp adik success dlm pelajaran..mungkin arwah akan turut berbangga dengan kejayaan adik...akak jugak nk say thanks kt adik sbb bila akak bc post adik ni, dpt menyedarkan akak utk lebih menghargai orang sekeliling..

alFatihah untuk arwah..

kamaru said...

al fatihah..
walau saya x knl kak ngn arwah..
tp sya boleh rasa ap yang kak rsa..
saya hrap arwah ditempatkan bersama2 orang yang beriman..amin

Anonymous said...

Saya juga baru kehilangan adik sepupu yang sakit luekimia... rasa terkilan kerana tidak berada ketika saat terakhir arwah dikebumikan... yang bertambah sedih arwah bukan sahaja meninggalkan suami yang baru dikahwini dan seorang bayi lelaki yang comei... dia anak yg baik yang pernah saya jumpa. mungkin ini yg terbaik buat arwah dr menderita... saya sangat faham akan perasaan kehilangan...

Anonymous said...

salam...
takziah dr sy utk kwn awk..
sy hrp smoga awk bnyk bersabar..
jgn salahkan diri awk ek..
semua nie takdir Allah..ada hikmahnye ia terjadi..
lau awk rasa rndu die sgt, awk istighfar bnyk2 yer..n lau awk ase sdih sgt, pndanglah langit dan ingtlah Allah bersama awk..n lau awk tringt kat die sgt, sdkh kan al-Fatihah buat dirinya moga die tnang d sana..
jgn tangisi lagi pemergian die..suatu hari kelak, di sana, insyaAllah awk akn jmpe die lagi..
kuatkan diri awk n smoga awk tabah m'hadapi sume ini ^_^

Anonymous said...

salam takziah..al-fatihah..

sb said...

YA ALLAH..MENITIS AIR JUGA AIR MATA INI DI BULAN YANG PENUH KEMULIAAN INI..YA ALLAH..SEMOGA ROH ALLAYARHAM DITEMPATKAN DISYURGAMU YANG PALING INDAH...KEPADA SAHABATKU..SESUNGGUHNYA ALLAH LEBIH MENYAYANGINYA..KUATKAN SEMANGAT..JIKA ARWAH ADA..DIA NAK AWAK LEBIH BERSEMANGAT DALAM MENGUKIR KEJAYAAN DEMI MASA HADAPANMU..JNGN LUPE ALLAH KAY..COZ ALLAH TAK PENAH LUPEKAN KITA..SEMOGA MASA HADAPANMU AKAN DISAJIKAN SERIBU SINAR..BERCINTALAH DENGAN ALLAH..BERPEGANGLAH KEPADA TALINYA..PASTI KITA AKAN BERJAYA DUNIA DAN INSYA'ALLAH DI AKHIRAT...

munirah said...

salam..
sedih sgt..
bnyk2 bersabar byah..
stiap yg terjadi ade hikmah disebaliknya..
tuhan xkn bg ujian kt hamba-Nya xleh nk trima..
tabahkn hati ,kuatkn semangat utk teruskan idup..
azmi nk tgk byah berjaya..
smoga arwah tenang dan ditempatkn dlm golongan org yg beriman..aminn..

AR ikang said...

salam..hmm..sy ada tbce kisah ne.skrg bru la sy thu cerita sbnr.

sy bhrp awk sbr mghadapi dugaan ne.

Allah lebih menyayangi die.
al fatihah

Ct SoLeHa said...

wpun hanya pelawat di sini..saya tersentuh..berguguran air mata bace cerita ni yg gempak bulan lepas..
semua org yg pernah kehilangan org tersayang mst rase sedih dan teringat2 balik memori lama bersama arwah..harapan suma org tabah dan kuat ..
dan kita yg masih hidup ni sentiasala bersedia bile2 mase plak ajal bakal menjemput

*Farahouri~ said...

al-fatihah..takziah diek..semoga lebih kuat dan tabah menempuh ranjau kehidupan..dah jnji Allah arwah pegi dulu...stop blaming urself..keep on moving..all the best to you :)

Anonymous said...

slm
sy br bc... hampir mengalir air mata..nsb baik kt tempat kerja.. byakkan bersabr yer wak,sy juga pernah kehilangan seorang sahabat yg amat baik prihatin kerana 1 kemalangan.......... bykkan bersabar semoga arwah tenang disana... insyaallah...

Anonymous said...

~salam'alaik..
~bayah,ssungguhnya Allah xkan uji hambanya dengan dugaan yang kita sndri xmampu nak hadapi..pecayalah yea,ssunghnya bayah mampu hadapi suma nie..Insyaallah,amiinn..

~Al-Fatihah utk arwah Azmi..mga rohnya ditempatkan dlm kalangan insan-insan yang mulia di sisi pencipta-Nya..

~biarkan kenangan bayah dgn arwah azmi jadi satu kengan yg indah..simpanlah di satu sudut hati bayah yea..xsalah mengingati seseorang yg kita sayang..kirimkan doa buat arwah tiap kali usai solat yea..mga tenang disana..

~Bayah mesti kuat tau,hdup perlu diteruskan..prjalanan masih jauh..mesti kuat..serahkan sgalanya pada pencipta..

~kita merancang,Allah juga merancang..namun rancangan Allah lah yg terbaik..mga barakah Allah kan selalu bersamamu..amiinn ya Rabb

~wallahu'alam
~dukturah Al-Azhar

Anonymous said...

salam...
semoga roh dicucuri rhmat..
sngt sedih apbila mghayati kish nie..
sngt merindui org dh pergi..
bkn sng nk mlupkn nya..
tmbah2 besfren kita.

secret lah~! said...

salam!
awk, i'm sorry for your lost.
teman baik pergi mengadap ILAHI..
semoga die dicucuri rahmat! Amin.

awk kena lulus tau subject tuh~!
semoga awk lulus...

live your life, dear~! move on!
...setiap yang hidup tuh pasti pergi.
be strong!
wsalam.

yUKi said...

hi, saye tak kenal azmi atau awak, tapi lepas bace blog nih, dpat rase ape yg awak rase, serious sedih, kuatkan semngat, al-fatihah

noraini azhari said...

hey gurl..
u kuat ok..
xmo nangeh2 gak..
simpati sgt..
mnx izin syer kt blog..

athira yao said...

dear, im sorry for your lost..
just be strong ya.
saya maybe takda kena mengena. tapi.. memang sakit bila dapat tahu orang yang kita sayang pergi. nak nak pula dia yang kita buat segala benda sesama. memang sangat terasa bila sesuatu yang kita buat tu teringat kat dia. juat be strong. Al-Fatihah..

adda said...

takziah!
awk mmg seorang yg tabah dan kuat..
tidak semua wanita mmpu mnghadapi dugaan sperti ini..
mmg sukar untuk di terima..
tp,,
itulah keyataan hidup..
Allah lebih sayang kn beliau..
semadikan lah kenangan kamu dan dia di dalam hatimu hingga ke akhir hayatmu..
insyallah~~

nur safina izwani said...

Salam takziah Akak
Harap Akak kuat
Moga arwah ditempatkan di kalangan orang beriman , InsyaALLAH .

Muhammad Al-Hakim said...

sabar lah eh.
aku pon xtau aku setabah kau ke tidak kalau bende ni jadi kat aku. kuatkan semangat okey? :)

alfatihah buat arwah.

Athana Ayumi said...

sabar la..wlaupn sy hnye org lua.yg x knl....tp klo sy jd tmpat awk..x tau la..dh x leh idop dh kot...hurmm....awk kuat ok~...

Anonymous said...

salam.....sebak asenya...bila mmbaca cite nie..
tp kita sbgai khalifah d bumi ALLAH ini..
kena trima apa yg tlah d tetpkn olehnya...
hidup..mati..jodoh..rezki..sume di tangan NYA..
redha la dgn apa yg trjadi...life must b go on...
never give up...(^^,)

~KAKA90~

Anonymous said...

Badyah. saba yeee. kite sama sama doakan azmi tenang dekat sana. Kite hidup penuh dengan dugaan, mungkin ini tertulis dalam takdir bahawa azmi akan pergi dulu sebelum badyah. Jangan pernah lupakan azmi walaupun badyah sudah ada pengganti. jangan salahkan diri badyah atas kematian azmi. ini sume takdir, kalau azmi tahu badyah salahkan diri badyah, mungin azmi jugak tidak suke. sebaik baik nya kite sama sama mendoakan ketenangan azmi dan ditempatkan di tempat orang orang yang beriman.

Anonymous said...

salam,
bersabar k

mazni md said said...

salam..akak,be strong ok... don`t be sad...
mesti die pun xnak akak sedih mcm nie... akak mesti kuat.. die sentiasa ada dalam hati akak.. n ati kita semua... adeq ucap takziah...

Anonymous said...

assalamualaikum... sy fhm sgt2 prasaan yg adik alami sbb abg pnah rase sume 2...... kuatkn iman kite pd Allah SWT.... insyaallah dgn sume ni kite lbih kuat utk hadapi hari2 yg mkin mncabar.... amin

Anonymous said...

saya pasti awk sgt rindukan dye d saat ini kn...emmm jdkn detik-detik hidup bersama arwah suatu kenangan yg indah..jangan biarkan emosi menguasai diri..kuatkan diri demi dia sebagaimana yang sepatutnya..

Anonymous said...

salam takziah....
al-fatihah bwt arwah...
allah duga kite dgn berbagai cr... tp dugaan y mcm ni lum tentu kalau sy dapat menghadapinya.... harap adik kuat dan bersabar....

Anonymous said...

salam..
tersebak juga hati ini bila membaca post awk nie..
Semua sudah ketentuan ilahi.. saya faham keadaan awk mcm mn..
Seeloknya awk ambil segala pengorbanannya sebagai satu semangat ntuk awk terus hidup..
Jadi kan ia sebagai idol awk..
yang pergi ia tetap akan pergi.. yang masih hidup kita tetap teruskan hidup kita sebagai hamba Allah yg terbaik..
marilah kita sedekahkan al-fatihah kepada Allahyarham..
Al-Fatihah..

awan amani said...

salam takziah, ,al-fatihah

awan amani said...

salam takziah

Anonymous said...

aSALAmuALaikum...sAudAri....
KEsAH saudari same ngan cek....

senyum...
tawa.....
geLak....
nGan PAndanGan org yang kte sayang 2 sentiasa terbayang bayang depan mate kte an...


nak2 ayat yang selalu die ucap kat kite...
ayat yang penah wat kite ketawe....
ayat yang bagi kte semangat.....

tabah kan hati awak....
tuhan senyiasa disisi kte...
awak mSeh aDe dia...
mseh ade kwan2....
troskan idup ea...

janji jgan wat mende yang bukAn2 tawa...
yang pergi tetap pergi...


moge saudara azmi akan ditempat kan disisi orang2 yang beriman....amin....

Anonymous said...

assalamualaikum..
tabahkan hati, kuatkan diri...
jgn biarkan perasaan bersalah terhadap arwah menyelubungi diri adik.
ingat janji-janji adik pada arwah..
belajar elok-elok, buktikan janji adik terhadap arwah...itulah yang terbaik..
sesungguhnya pemergian arwah ada hikmahnya..
hargai dan sayangilah insan yang masih ada..
jangan dikenang perkara yang telah berlalu..
saya suka semangat arwah untuk melihat sahabat-sahabatnya berjaya dalam pelajaran... adik contohilah yang perkara yang terbaik pada diri arwah...dan simpanlah kenangan-kenangan bersama arwah sebagai kenangan terindah..
sahabat datang dan pergi, tetapi memori yang terukir kekal selamanya...
adik begitu beruntung mempunyai sahabat seperti arwah..untuk mencari sahabat, umpama mencari jarum didalam jerami...

adik tak kenal saya dan juga arwah, tapi berdasarkan cerita adik saya kagum dengan arwah..niat beliau dalam menjaga hati sahabat tidak dapat disangkal...

al-fatihah, semoga arwah memperolehi rahmat dan di senangkan urusannya di akhirat..
ingat pesanan saya,
belajar baik-baik..
dan jangan lupa pada mereka yang berada di sekeliling kita, kejayaan kita lebih manis jika mereka turut bersama berjaya...

-hamba allah-

Anonymous said...

salam,,,walaupun sy xkenal awk,,..
sy memg edih baca post ni...
sy fhm hati pmpn camne...hrp awk tabah,,
byk2 kan sedekah ayat2 suci kat dia...
terima sbg qada'dan qadar...
ini ujian Allah utk menguji awk sbg hambaNya di dunia yg sementara ini...=)

Anonymous said...

salam dik..
abg org luar yg study kt UM gak
sedih n sebak sgt baca blog ni..
begitu tinggi nilai persahabatan kn..
sabar eh..
semoga rohnya di cucuri rahmat..
tabahkan hati
Allah bersama org2 yg sabar

firdaus
master of law
0132223762

SiS' 09 said...

salam.
byah,takziah tok byah & keluarga arwah...
akak de bc kes ni dlm paper..akak belajar UPSI..akak xsngka akan jumpa satu blog yang merungkai kes ni sbb akak cuma baca sekali imbas.
masa baca, akak bayangkan macam akak berada ditempat byah..terasa sangat kehilangan..tapi bayah kena ingt, yang hidup pasti pergi..semua makhluk tak kekal dik..dr asal balik asal..
byah bykkn bersabar ek dik..
Ya, kalau kita xrasa mmg sng nak ckp sabar..sbar..sbr tapi adik sndri taukan, betapa sedihnya arwah lau tau de org yang masih meratapi pemergian arwah...
sedekahkan banyak2 yasin tok arwah....
smg kehidupan arwah dimuka bumi mendapat rahmatNYA.

salam mesra dr akak utk adik...
jage diri..ingt pesan arwah yang beria tak nak adik repeat...
takziah..

Anonymous said...

salam byah....
awak tabah kan la hati awak ea...
saya yg x mengenali kamoo ber2 un,,ble bce post ni,sgt2 sedih..
saya memahami pasaan awak..
kerana,,saya juga telah rase cam mane pasaan awk uh..sedih sgt2..tapi,,ape2hal,,awak tbh an hati awk..
saya taw,,awk seorg yg tabah..


byah,,arwah pasti nk tgk awk sentiase sym,,jgn la awk meratapi pemergiannnye ag..arwah pasti akn sedih...
byah,,,,simpan lah kngn tu baik2 cz kngn itu xkn dpt d ulangi tok kali ke2..


-alia_cutiey@yahoo.com-

Anonymous said...

salam...bleh nangis lar bce cita nie...kami ucp takziah kt hampa..huhuhu..walaupun kami dok sebelah ja..kt ppum..rasa dekat ja..tabahkn ati..tata

Anonymous said...

Salam
Sesungguhnya...Allah lebih menyayangi..tabahlah menghadapi tiap dugaan yg mendatang...krn
"esok sudah tidak boleh mengubah apa yang berlaku hari ini, tetapi hari ini masih boleh mengubah apa yang akan terjadi pada hari esok"...

*ikhlas...qaseh qhaliff

Anonymous said...

salam...takziah awk..
sy hrap awk tabah...
sy ngis bce cter awk ney..
x taw nk ckp gane..
huhu..sy doakn moge arwah tenang disane.
AMIN~

Anonymous said...

sy pnah alami bnde yg same...tp,stuasi n keadaan yg berbeza...mmg perit..n smpai saat ni...susah nak trime kenyaatan...byk2kan bersabar...

Anonymous said...

assalamualaikum..sy nie bdax luar..
sy tbace blog nie sal mmber awk yg mnigal..
sy ucap kan tkziah awk n pamily arwah..
semoga roh arwah dcucuri rhmat dsisi pencipta NYA...
Bia kan arwah pegy gan aman n awk doa kan die sprty mner awk doa die slalu..
mybe jdoh awk gan die smapi dcnie..
tp..insyaallah d satu masa akn dtng ..
awk akn bjmpe dgn die satu ary ty..
hope awk pat twuskan pbljaran awk..
arwah nk sgat kn tgok awk bjaya dalm dop..
ok2..
sy udur diri dlu..
asssalamualaikum..
dr ryzal=)

AnneAwny said...

:'(

zul said...

kuatkan semangat..
disebalik apa yg terjadi ada hikmahnya..
sy doakan semoga awk tabah menempuhi hari2 yg mendatang tanpa "dirinya" lg..insyaAllah..
byk2kan berdoa utk nya awk..terutama bulan posa nie..semoga awk tabah dan rohnya dicucuri rahmat..Amin...

Al-Fatihah utk arwah...

Anonymous said...

al-fatihah untuk allahyarham azmi..

student DCS 1D UITM kedah 2010 said...

salam..
kmi student uitm kedah terbca blog awk dgn x sgja..takziah kmi ucapkan untk awk n kluarga arwah...ssesguhnye perjuangkan ape yg arwah nk dri awk...
kmi pelajar dip sns komputer 1D mgucapkan takziah..cdey sgt crita ni...crita ni mgjar kmi erti pershbtan yg sjati sperti awk n arwah azmy..kmi kgum ade prshabatan sjati sperti korang...

Cik Hakimah said...

salam buat saudari penulis...
sedih sgt baca cerita ni, huhhhh sy xleh bayangkan kalu sy ad kt tempat byah...
semoga saudari tetap tabah..n
study utk penuhi impian arwah..

salam takziah. Al Fatihah

melyssa_nadiea said...

Salam dik..

Takziah atas pemergian arwah..apa yang terjadi semuanya dah tertulis..tabah kan ati..insyaallah beliau di kalangan org2 yg beriman..amin..

Anonymous said...

sabar..bykkan doa..mudah2an Allah m'berkati... Amin

Anonymous said...

x de ungkapan yang mampu dilafazkan..selain sabar...Allah lebih menyayangi die....Al-fatihah.

Anonymous said...

takziah sy ucapkn .
wlopn sy xknl arwah , tp bce cte akk ngan arwah buad aty sy sebak . btape bsat pngorbnan dye wt , smata2 nk jmpe akk . mgin da mmg ajal dye nk mninggal cm tu . akk kne redha . sdekahkn byk2 al fatihah n yassin kt arwah ye kak . i'm sorry for u'r lost .

Anonymous said...

salam....mungkin sya terlewat membaca artikel ini... apa yg penting ialah teruskan hidup anda.. byk kn sedekah kn al-fatihah dn doa kpd arwah.... ingat lah Allah tidk akn mnduga hambanya dgn dugaan yg tk mmpu diterima... jd awak seorang yg kuat... insyaallah setiap yg berlaku pasti ader hikmahnyer, al_fatihah.....

Anonymous said...

salam.
i know how you feel when u wrote this..be strong ok!
like everyone has said
ajal tu sume ktentuan Ilahi..
so, kte xbole tros blame dri kte yg mnyebabkn pmrgian die..tu smue Allah punye kuase.
dont let urself down coz of this.ok?promise me!
u still have a long journey in this life...

Anonymous said...

Salam.
takziah atas pemergian sahabat adik tu.
InsyaALLAH beliau aman di sana.

adik truskn usaha.

Anonymous said...

aku taw hg sedeyh . tp idup nie kite kene gak teros kan . tabah la ati hg tu. alFatihah~

..::dak uitm puncak alam::..

izyan farhana iznin aluwi said...

; ya ALLAH . saya pun rasa sedihh sgt . saya harap awak bersabar banyak banyakk . saya yakin . azmi bahagisa disana . aminnnnnnnn .

Anonymous said...

cte ni mmg sgt2 mmbtkn sy rse b,syukur sbb sy msih dpt b,glak twa dgn org2 yg sy syngi....smga awk sntiase tbah k....

Anonymous said...

assalamualaikum.. tlg r. ak y bce eyh pn sedey. xterbayang ak perasaan ko. ak mle2 igt post eyh cite cintan2. tapi bile terbace dak jatuh tingkat 5.. ak tersedar. member ak pena cite, ade sowg. kawan ie time skola dlu. blaja at UM. jatuh tingkat 5. astaghfirullah.. al-fatihah utk arwah. ak harap ko tabah ae. kite sebaya,jalan kita masih panjang.

ade sikit adivise ak nak bg at ko.
ko jgn sedey2. ak jenis y think positive. satu nasihat ak. even ie da pegi pn. bergembiralah ko. sebab ie pegi menghadap pencipta. bukan wat dosa. ie da smpai at tempat y terbaek wat sume umat manusia. ie g berjumpa pencipta. berjumpa pencipta 2 impian utama setiap manusia y beriman. n skang ie da pn p berjumpa pencipta.bersyukurlah ie da dpt tunaikan impian ie :). jgn sedey2 da. ok

Anonymous said...

al fatihah uth allahyarham.....sy pon mengalirkn air mata baca ksah nie..hargailah org yg berada d sekeliling kita selagi mreka msih ada....

aida said...

said....
salam takziah!

sabo yer dik...byk kn sedekah al-fatiha pdnya....smoga kwn adik ditmpatkn org2 yg beriman....
Amin.....

Anonymous said...

salam..
dy 2 kwn sek.lme sy
now sy kt um..
sehari b4 dy pegi,sy ade tsrmpk ngn dy..
bwu je beborak..
eskny dnga dy da pegi..
agk tekejut..
semoga rohnye dcucuri rahmat..
insyaAllah

cik pena hitam said...

salam,
i might a bit late read ur post..but, wht i gotta to say is juz...bnykkan bersabar, awk adalah yg tabah, sedekahkan doa krn itu sja yg telus antara dunia kita dan dia....i had lost mine once...i noe how ur feeling...again is SABAR...tabahkan hati awk...doakan dia setiap kali selepas solat ya...bnykkan zikir bila teringat..it will help u to be more calm..i do mine...it helps a lot!!
u r gud gurl...be strong!! n stop blamming urself ya...dari Dia kite dtg dan Dia juga kita kembali...kejadian itu hnya dijadikan penyebab die pergi sesungguhnya sudah tercatat di luth mahfuz yg die akn pergi pada hari itu...alhamdulillah die pergi pd hari jumaat kan...kalau sy x silap...besar fadhilatnya...ur life need to go on...

cik pena hitam said...

salam,
i might a bit late read ur post..but, wht i gotta to say is juz...bnykkan bersabar, awk adalah yg tabah, sedekahkan doa krn itu sja yg telus antara dunia kita dan dia....i had lost mine once...i noe how ur feeling...again is SABAR...tabahkan hati awk...doakan dia setiap kali selepas solat ya...bnykkan zikir bila teringat..it will help u to be more calm..i do mine...it helps a lot!!
u r gud gurl...be strong!! n stop blamming urself ya...dari Dia kite dtg dan Dia juga kita kembali...kejadian itu hnya dijadikan penyebab die pergi sesungguhnya sudah tercatat di luth mahfuz yg die akn pergi pada hari itu...alhamdulillah die pergi pd hari jumaat kan...kalau sy x silap...besar fadhilatnya...ur life need to go on...

stephanie emellia said...

SALAM ,,
takziah buat awk ,,
sabar kk ,,
smua kt tngan tuhan ,,
tuhan lbh syg kt dye tuu,,
awk tnaikn lha pmntaan t'akhr ny kk ,,
bnyk2 kn bsbr n b'doa ,,
mdh mdhn dye baek2 kt alam bru ,,
klu sye kt tmpt awk pn sye akn rsa sngt b'slh n xkn dpt trm smua tuhh ,,
pa2 pn ,,,
doa bnyk2 kk ,,
sye trt asa smpati ,,

Anonymous said...

salam
ehmm arwah nie ade nnek gak kat n.9 ke???
sbab tak slap saya cucu nnek kat dpan umah sya pun mniggal ngan cara nie gakk.. ehmm tpi tak thu nama die sape.. cme yg sye thu parents tue owg johor.. btol ke???

Anonymous said...

assalammualaikum...
saya tak kenal awak..tapi bila dah baca...sedih sangat..betapa kawan awak tu menyayangi awak..walaupun dia tak lafazkan, tapi cara dia menunjukkan betapa dia menghargai perhubungan antara awak dengan dia...jangan salah kan diri awak...awak tak salah, allah dah tentukan dia pergi dulu sebelum awak..takdir dah menentukan. cuma betapa saya sedar betapa kasih sayang itu amat berharga dalam kehidupan..sehingga dia sangup buat apa saja untuk tidak mengecewakan awak...saya harap roh dia sentiasa aman dan dirahmati allah...apa yang terjadi tu sudah suratan..mungkin apa yang dilakukan itu atas dasar pegangan janji yang ingin dia laksanakan pada awak...cuma salah pada tempat dan masa....saya sedih akhirnya begini...awak kena kuatkan semangat k...tak salah untuk kita sedih pada orang yang kita hilang, kerana memori itu sentiasa berada dengan kita kan...jadikan memori dia dengan awak sebagai kekuatan awak untuk terus mengharungi kehidupan awak...akhir sekali, saya doakan roh kawan awak dicucuri rahmat dan semoga awak tabah menghadapi dugaan yang bakal datang...

dari saya..
saifullah dan isteri, dina farhah.
x-ray
ppum.

Anonymous said...

sabarlah..ajal maut sume keje Allah..
arwah pasti terlalu sayangkan awk..
sehingge ahe hayat ny..
arwah cbe utk terlalu menjage hati awk..
berhentilah alirkan air mte awk..
jgn sekse dy..
keep going bace yassin..
i don wan to loose sumone that i rily lurve..i'll care n lurve him wit all lurve tat Allah gave me limited n meants for him..

Anonymous said...

alfatihah pda arwah skeluarga......allah lbih sygkn die...sy po bru khilagan org yg sy syg...arwah zuhaily amzar..24 hb 8 genap 3bulan die p tingglkn kami....kite kna rdha ng ktentuan Ilahi..wlupon bert nk tirma,tp hakiktnye mmg die dh xde......sabr n bykkn brdoa spya rohnye dtmptkn dklangn org beriman.amin

Peja said...

walaupn sy br baca post dr saudari, sangat menyentuh hati ini. bykkan bersabar saudari, semoga roh arwah sentiasa dirahmati Allah, bsempena ramadhan y penuh mulia ini, teruskanlah bersedekah ayat-ayat suci al-quran pd arwah. semoga terampun segala dosa amin. al-fatihah.

Anonymous said...

ya allah...mcm2 prasaan ade lps bc cite ni.ati ni sebak smcm.tringt pd org2 yg prnh aku saktkn ati.klu aku mst x mmpu nk jlni hdp mcm dlu.tahniah ats ktbhan kau,bkn sume blh harungi ape yg kau lalui.x lpe takziah...
al-fatihah...

Anonymous said...

salam....
bersabarlah wahai sahabat...
tabahkan diri....inilah ujian drpd-NYA utk hamba2 yg beriman....ingat, sesungguhnya ALLAH masih bersama kita...jangan mudah putus asa ya sahabat...^_-

Anonymous said...

having him as a friend is already a gift from Allah..
then,be gratefull..

Norhasnda said...

salam takziah...
seryes sy sdeh sgat dgn cite awk..mleleh air mata sy..ble mgenangkan diri awk..
mmg perit nk hadapi pemergian teman baik..
harap saudari brsabar n byk brdoa..
smoga arwah dtempatkan dtmpat org2 yg beriman..
AL-FATIHAH...

Norhasnida said...

salam takziah..
seryes sdeh sgat cite awk..mleleh air mata sy mgenagkan diri awk apetah lagy kalau mnimpa diri sy...
mmg perit nk hadapi pemergian org trsyg..
harap awk byk brsabar n brdoa..
smoga arwah dtmpatkan dtempat2 org yg beriman..aamminn..
AL-FATIHAH...

Baby Tiger said...

awak. saya tak kenal awak. saya tak kenal dia. tapi saya harap awak tabah.

al fatihah.

Anonymous said...

sedih dgr cerita ni...
menitis air mata bila menghayatinya
bersabar byk2 ye...

semoga ALLAH memcucuri rahmat ke atas rohnya.....amin..

AL-FATIHAH...

Myrilicious said...

assalamualaikum,

Ya Allah saya turut bersimpati diatas kejadian ini. kamu harus terus tabah dan jgn terus bersedih. kenangan itu memang bisa meruntunkn perasaan kita, tapi kamu harus ingat ini smua dugaan Allah SWT. Allah mengambil dia dari kamu, tapi kamu harus igt allah akan membalasnya kembali..dengan menghadiahkan kamu sesuatu yang lebih baik kelak insyaAllah.

Kisah ini memberi sedidi sebanyak pengajaran buat saya untuk menghargai dan menerima insan yang menyayangi kita...saya akui memang amat perit, tapi saya pasti kamu boleh mengharungi nya dengan baik insyaAllah..

semoga roh nya dicucuri rahmat al-fatihah..amin


semoga kamu sukses dlm bidang yang kamu ceburi.
wassalam

Anonymous said...

salam...sedangkan sy yg membaca kisah awk...saya menangis sgt2..apa lg awk yg berada kt situasi 2...sy doakn dia dtempatkn dalam kalangan org2 yang soleh dan bersemadi dengan tenang di sana...awk kuatkn semangat untuk dia bnyk....Al-Fatihah...

Anonymous said...

Salam..

Cerita yg menyedihkan..
Pengorbanan seorg sahabt....
Takziah yew....
Moga teman mu dicucuri rahmat...
-KPTM KL student-

sedih said...

cerita niy memng sdeyh....
tp,kne ingt ajal maut d tngn tuhan
hti kne sntiase tbah.....
just live ur life...
dont give up....

fyka said...

awak sy pun pernah alami apa yg awak alami sekarang ni.Cuma awk xsempat tgk dia wktu dia tkda sy sempat..Sy menangis baca apa yg awk tulis.Betul2 mengingatkn sy pd arwah kwn baik sy yg accident hanya kerana sy.
Tabahkan diri ye awk.Time will heal everythng.Kalau awk betul sygkan dia..berdoala byk2 pd tuhan moga tenang rohnya.
Sama-sama kita bgn dan jd kuat.Allh lbh sygkan dia.

Anonymous said...

al-fatihah...bykkn bsabar...yg hidup pasti akan mati.... peringatan wat diri sendri n sume: jgn skali2 rase malu utk ungkapkan rase syg kpd insan2 yg kite syg... krn blm tentu kite ade kesempatan utk ungkapkannye pd ari esk....

Amir Haiqal E2 2009 said...

Assalamualaikum..
Kepada saudari..
Sy kenal Azmi sewaktu sy berada di asasi sains pada tahun lepas..
Dia partner lab fizik sy selama 1 tahun..
Sy kenal dia sangat..
Sy ada di UM sewaktu dia jatuh..
Sy xdapat terima kerana bnyak benda yg kami buat bersama..
Kenangan kami pada malam terakhir asasi and yg sy x lupa pada malam kami dapat result dr Asasi..
Dia hubungi sy..
Sy sebak sngat ble bce post saudari..
Sy harap saudari tabah..
Sy amat2 sedih sebab xsempat jumpa dia n yg terkilan tu,sy xdapat iringi jenazah dia..
Sy xtau yg jatuh tu kwn yg rapat dgn sy..
Sy xtau..
Sy dgr org ckp budak rpkj yg jatuh..
But hati sy xsedap sngt..
Sy solat jumaat di UM..
Sy ada d kolej 12 masa 2..
Sy ada di situ..
saya dapat berita ni pukul 6 ptg...
Ya Allah, ampunilah dosa Sahabat saya ni..
Bnyak benda kami lalui sama2..
Bnyak crita kami kongsi..
Aku menyesal mi,aku xdapat mintak maaf dgn ko..
Aku n gang aku semua doakan ko tenang di sana..
InsyaAllah.....
Al-Fatihah buat kwn ku yg tersayang..Azmi

Anonymous said...

salam. awk, sy xknl awk. tp lps sy bce post ni trus je mgalir air mte ni. awk sbr taw? awk msti kuat. byah kuat!! :)
n sy ade link post ni kt fb sy. spye rmai2 doakn ksjhtraan arwah kt sne..
awk sbr ye..

babynur said...

salam
menanges sy bila membace kisah awak
sy harap awak tabah dan kuatutk tempuhi kehidupan ini
al-fatihah utk arwah
semoga arwah tenang di sana
aminn...

NTG said...

nk tnye...ape nama lagu ni? sepa artis die?

sayabahagiahidupsingle (: said...

tajok lagu neh , cinta terakhir . By aiman .

Anonymous said...

Salam takziah. Sungguh sedih. Papepon,semoga rohnya dirahmati oleh Allah.

Fana. said...

salam .
al-fatihah.
be strong.
aku faham perasaan kau.
aku penah lalui benda yg sama.
menangis aku baca weyh post kau ni.
T.T
aku tau kau kuat, genggam segala jnji bersama dia.
dia akan tenang di sana.
salam.

Anonymous said...

hyep..:)

sye arap awak time qadaq dan qadar...

siyes sye sedey gler bce sume ni..

bende ni hmpir2 jdik kt sye..

sye pon xsgup khilangan owg yg sye syg..

but die hmpir2 tggalkan sye..

pd mulenye sye pon cm awk...sumenye slah sye..

so..lpas ni sye akan lbih hrgai die...dan juga org2 tersyg sye yg len....

sume ini pengajaran kepada kiter sume..

org yg berada ng kiter sumenye..menyayangi kiter....i hope spe yg mengenali sye...i juz wanna say i luv u all...n i'm really appreciate what ure hve done 4 me....thanx....:(

Anonymous said...

salam...serius menyentuh perasaan...saya arap byah, famili dan kwn2 si mati terus tabah n byah jgn la trus salahkan diri.suma tu takdir yg dah ditentukan.sesungguhnya Allah tidak mempercepatkan atau melambatkan ajal seseorang walaupun sesaat...semoga roh arwah dicucuri rahmat

Anonymous said...

salam,be strong k..my fren pon meninggal few weeks backs.mmng it felt sad n sumting is missing.jz remmber dat everyone have to leave the world in a diff type of ways.jz byk2 doa utk mereka.doa is da best way to release the sad yg ada dlm diri kta ni.

a.z.n.i.e said...

AL-FATIHAH jugak uthk allahyarham, insyaAllah, allahyarham dtempatkan disamping org2 yg beriman.
harap saudari tabah menghadapi dugaan ini.

Anonymous said...

sbr la
itu sma dgaan n ujian dri Allah

Anonymous said...

be strong akak..semua ni ktntuan Ilahi..
kehilangan mmg memeritkan..
tpi hidup perlu dtruskan..
tiada siapa mmpu mhalang ajal maut dan ketentuanNYA..
al-fatihah..

Anonymous said...

byk kn besabo...

Anonymous said...

time bc cter ni air mata x henti2 mengalir...sedih sgt even x knl...al-fatihah utk Allahyarham,moga d tmptkan d kalangan org yg beriman..

Anonymous said...

salam..smoga tbah k... sy pn pnah mrasainye..khilgn org y pling rpt,y sntiasa ad dsisi kte.y mgjar kte erti shbt,kwan,syg dn lain2..stiap dtik y dlalui angap la sbgai 1 crita n memory y pling indah.. Allah lbih sygkn dy..wlau ape y kte lkukn dy ta kn dtg kmbli. smoga dy tnang dn bhgia..doa la byk2 utk dy.. Al fatihah.

Anonymous said...

walaupon sy ni lelaki..
sy turut sedih bca blog ni..
sy arap awk bnyk brsabar..
slalu la bca AL-FATIHAH utk arwah..
al-fatihah adalah mkanan dia..
manusia hnya mrancang tp ALLAH yg tntukan sgalanya..
al-fatihah..
semoga arwah d ltakkan d tmpat ank2 yg soleh..
amin..

Anonymous said...

takziah diucapkan...
aq x tau nak ckp pe, tp ramai org kate yg hidup nie akn pergi jua tp x tau r ble,tp bagi yg mengalaminya pasti sukar untuk dilupekan,
tp satu je r,aq x bace abis pon cite nie pasal aq x suke bace novel...
sorry kalu terase ke ape...
AdiOs

Anonymous said...

sedihnya....tabahlah ye.....

Anonymous said...

salam...
byah,tabahkan diri awak..
apa pun yg kita rancang tak selalunya itu yang kita dapat...mmg payah untuk kita facing semua ni..tapi itulah hakikatnya..mungkin dia pergi dengan cara ini dan tak perlu awak nak terus salahkan diri awak..Allah SWT dah tetap kan dia pergi cara begitu...Al-Fatihah utk arwah..

ueki said...

hua sad2
bln posa nih xelok nangis
adess
tp sy nangis gak!
wawawawawawa

sbar2

suhaila iela said...

Assalamualaikum warahmatullah.. moga ko tabah hadapi dugaan bahyah. aku dapt blog ko ni dari buah hati aku. dia sruh aku baca lepas kami ada masalh besar semlam. Alhamdulillah..aku mula hargai dia sejak aku baca blog ko ni. bahyah, kadang2 kita xsedar org yg dekat dgn kita itu adalah org yg kita paling sayang walaupun hati kita menafikannya. bila dia dah hilang..barulah kita semua akan sedar. aku nangis saat baca blog ko ni. bayak benda aku dah buat dkt buah hati aku, sampai aku menyakiti dia. sekarang, dgn apa yg berlaku pada org lain,...aku anggap ini pengajaran utk aku. ko tabhkan hatilah bahyah... aku bangga dgn ko sebb hormati arwah...jgn salhkan diri sendiri..

Anonymous said...

sob3!!
susa nk pat boy swit cm arwah~~
love him.. :p

Anonymous said...

Al-fatihah YG PERGI MENINGGALKN MU.......

princessFZ said...

sedihnya. akak,farah dapat link blog nie drpd kawan farah. kalau farah kat tempat akak,farah xtau laa mcm mana hidup farah. akak sabar ye. bnyakkan sedekah Al-Fatihah dekat arwah.

Anonymous said...

sangat cdey kisah ni..
hurmm...semoga roh ALLAHYARHAM dicucuri RAHMAT hendak nyer...
saya xley nk ckp yg sy fham perasaan awk..
tpi..sy hrap awk tbah sntiase dlam mengharungi kehilangan ni..

Anonymous said...

sedih nyer.. b strong!!!

Anonymous said...

sangattttttttttttttttttttttt2 sedey.

Ena said...

Salam..

Memg sedih bca kisah nie.. HArap tabah laluinya..

Moga Arwah di tempatkan dokalangan orang2 yg terpilih di sisiNYA.

Anonymous said...

salam,awk..
sye sedih pas bce post awk neyh..
sungguh ikhlas..
takziah buat awk dan fmly arwah..
wlau p0wn sye tak knl awk tp sye sendiri dpt rs kn ape yg awk rs..
sukar nk terima bile kehilangan owg yg plg rapat dan kte syg..
pa pe p0wn awk kne teruskan hidup awk dem die..
insyaallah die akan sentiasa ade dlm hati awk..
awk sowg yg tabah..
sye sendri tak boleh nk byg kn lau ia berlaku pd sye..
semoga kte sme2 tabah ye..
AL FATIHAH buat arwah...

~fath~

yuyun said...

salam takziah.....

al fatihah buat si mati...

kita yg kt dunia nie cume mmpu nk iringkn doa buat simati...

YA ALLAH YA TUHANKU YG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG ....SESUNGGUHNYA DARI TANAH KAMI DIJADIKAN ..DAN KEPADA TANAH JUGA KAMI DIKEMBALIKAN...SESUNGGUHNYA ENKAU YANG MAHA KUASA .....TEMPATKN LAH SIMATI DIKALANGN ORNG2 YG SOLEH...JAUHKNLAH SI MATI DRI AZAB KUBUR MU....PAYUNGILAH SIMATI DENGAN PAYUNG RAHMATMU YA ALLAH...AMIN.....



FOR THAT GURL....U CAN'T BLAME YOUR SELF....THAT'S HIS FATE.....KITE YNG STILL AD KT ATS BUMI ALLAH NIE JUZ BLH DOAKN JE YG TERBAIK UNTUK ALLAHYARHAM......SEMOGA PEMERGIAN ALLAHYARHAM MENJADI PENGAJARAN KPD YANG MASIH DIPINJAM NYAWA DRI YG MAHA ESA....SELAGI NYAWA DIKANDUNG BADAN....SELAGI 2 PINTU TAUBAT TERBUKA UNTUK SUME MAKHLUKNYA.....SEMOGA DENGAN CERITA BENAR INI AKN MENGINSAFKAN KITE ATS APE YG BERLAKU....SEMOGA ARWAH TENANG DISISI YANG MAHA ESA...

Anonymous said...

salam takziah...
Al-Fatihah buat sahabatmu...

Anonymous said...

Salam Takziah.........
Al-Fatihah buat sahabatmu.........
harap saudari tabah menghadapinya........

Anonymous said...

assalammualaikum...
sy harap awak banyaklh bersabar ye...
sedih gk dgr cerite awak ni....
mungkin Allah lebih sygkan die...
kite yg hidup ni teruskn perjuangan..
sedekahlh doa selalu tuk die..
ingt pesanan die kt awk..
wlpun die xdpt tgk kejayaan awak...
tp, mgkin die sbgai pendorong awak tuk berjaya...

ayu said...

sedihnye...ak pon nangis ha...di dulan ramadhan nh...AL-FATIHAH kepada allahyarham..
moga aman di sana..

laila said...

salam takziah.

sangat sedih membaca entry ni.
semoga saudari bersabar. reda dgn ketentuan ilahi.
semoga allyarham bersemadi dengan amannya di sana. al-fatihah.

shinkai_hajimei4230@yahoo.com said...

salam...
sabar dengan ketentuan ALLah, tiap yg berlaku ada himahnya...
kita yg hidup ni bykkan sedekahkan doa untuk arwah...
walaupon aku x kenal arwah, tp aku simpati dgn ape yg berlaku...
aku sedih pejuang islam kita gugur dikala sedang berjuang belajar...
AL-FATIHAH>>>

choco5991 said...

assalamualaikum.. 1stly sy nk ucap takziah buat saudari & keluarga allahyarham..smg roh & jasadnya dicucuri rahmat.. sy bsimpati atas apa yg tjadi. if sya ditempt saudari sy juga akn menyalahkan diri saya.. mmg byk kenangan saudari bersama2 die.. rasa kehilangan mmg xkn pergi jauh dari diri kita.. sy harap saudari xjdikn ujian Allah nie sbg penamat segalanya.. sya pasti allahyarham mahu saudari berjaya. belajar bersungguh2,, capai ape yg dikehendakinya..sabar yee..

mohd anassuib said...

takziah ya..xsngka plak perkara ni blh t'jd..arwah azmi mmg baik la..hrap dpt jmpa dia 1 ari nnt..insyaAllah!

Anonymous said...

Salam saudari.
Banyak bersabar ya. Sedih sangt2 sy baca. Moga arwah sentiasa tenang disana. Sama2 kita doakan tuk arwah. Kita umur sama. Saya faham perasaan saudari. Banyak bersabar YA?? perjalanan kita masih jauh! jgn lupa study k? jgn hampakan harapan arwah! NVR EVER K! salam. jaga diri baik2 saudari.

iszieylyanziy said...

salam takziah....
sedih sangat,,,dan wat kita teringat kan apa yang kita cuba lupakan,,,mula-mula memang kita salahkan diri kita,tapi lambat laun,kita akan sedar,,,semua tu takdir Allah yang dah termaktub...ikhlaskan,,doakan kerahmatan arwah di sana

Anonymous said...

sabar...ajal maut di ketentuan Allah....

Anonymous said...

al-fatihah.

~lulu & faiz~ said...

sdih sgt...
smpi sye ngs bce post ni
erm..kuatkan ati.tabahkan diri...
stiap dugaan yg tuhan beri pasti ade hkmhnye...

Indah Hairani said...

Subhanallah....
tersentuh hati saat menghayatinya...saya mendoakan agar anda tabah. Alfatihah buat Allahyarham....sesungguh apabila telah tiba ajalnya, ia tidak boleh dilambat atau dipercepatkan walaupun satu saat...
Takziah untuk keluarga beliau..
wassalam

sayabahagiahidupsingle (: said...

saya dan Allahyarham xbecinta . Km bsahabat . Sahabat baik . (:

katy ibrahim said...

s0 said.....
i h0pe u tabah n c00l.....
sbaq je ekk.....

cHuck HaNafi said...

salam alaik..
harap saudari xputus doakan kesejahteraan sahabat di sana.. insyaAllah, allahyarham tenang di sana.. kita yg hidup teruskan hidup walaupun perit mane..salam takziah..

kyoO~rEz@ said...

al-fatihah..
sayu membaca kisah nie..
semoga rohnya dicucuri rahmat..

Anonymous said...

bole x tnjk gamba arwah...
mne la tau knln lme ke...

keri uthm said...

anggap ini ujian drpd Tuhan..
supaya kita selalu igt kpd Dia..
semoga awak epi selaluuu...

ekin.lens said...

seandainya saya berada si tempat saudari sy mgkin tdak kuat utk terima kenyataan tersebut. tetapi awk begitu kuat dan tabah.proud with u . btw AL-FATIHAH buat kwn awk . semoga roh dya ditempatkan dgn owg2 yg beriman, amin.;)

nurulfarhana hamdan said...

salam..al fatihah buat arwah...semoga arwah ditempatkan di kalangan org yg beriman..saya yg bace blog awak pown menangis bila bce..arwah seorg sahabat yg baik smsa hayatner..awak harus kuatkan semanngat.. teruskn belaja...jgn salahkan diri..ini suma janji allah..ingat sblm kita dilahirkan di dunia ni kita dh berjanji ngn allah tentg nyawa kita..allah yg berhak ketas kita... tabah kan hati awak ok..:)

Anonymous said...

semoga dikurniakan ketabahan dalam mhadapi ujian ni... sesorang manusia tu diuji sesuai dgn kemampuannya... adik mampu hadapi ujian ni, sbb tu ujian ni dturunkan pada adik... sabar kay... salam

TokKetuaKampung said...

assalamualaikum... siti, saya pelajar tahun 1 UNIMAS, saya tahu hal kematian pelajar di um pasal lompat balkoni ni melalui blog um tapi saya tak tahu ada kisah benar di sebalik hal tu. Saya dapat tahu hal ni dari kawan saya di um juga, saya turut simpati dengan siti dan keluarga Arwah Azmi... mudah2-an arwah di tempatkan di dalam golongan orang2 beriman di sisi Allah.. Al-fatihah

Anonymous said...

salam,,,,Al-Fatihah buat kawan baik awk,,semmgnye itu semua kerja Allah kita mmg xdpt nk menolak,,,semmgnyer perit bila kite org yg kita syg,,,

Anonymous said...

salam,,
sowie le lmbt...
aku owg luar..
aku twu mngk ko sedih kn..
tp b strong ler... tok dye kn...
go on tros k..
aku pon mcm trase blew bce blog nie...

daue said...

sabar la..jgn kita dera ngn kenangan lalu..

Anonymous said...

akak ucapkan takziah yea dik..smoga adik tabah..hal nie pnh jd kt akak....cme mase dy x dkt mcm adik....adik b'tuah sbb dy syg sgt kt adik...sesungguhnya tuhan x kn menguji hambanya sesuai dgn kemampuan hamba itu sdri utk mengatasi..:)

«Oldest ‹Older   201 – 400 of 544   Newer› Newest»